Повреда остави без ток милиони хора в Централна Америка

Путин предложи на Саудитска Арабия да си купи С-300 и С-400 за защита

Тръмп: САЩ искат да избегнат война с Иран

Променят движението в София заради празника на града

Според учени: Лятото на 2019 г. е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания

Слънчево и топло ще е времето днес

София празнува със „140 удара в минута” Аудиовизуално шоу на площад “Княз Александър I” тази вечер

Общинският съветник и издател от Велико Търново Нейко Генчев: Шумът убива в огромни мащаби Според данни на СЗО 3500 смъртни случая годишно се дължат на прекомерен шум

Горящо ремарке на тир блокира движението на магистрала „Тракия“ (ВИДЕО)

Етичната комисия разглежда кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Почитаме Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София

ЦИК и СЕМ подписват споразумение за местните избори

Катастрофа затруднява движението на пътя Плевен – Русе

На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

На 3 години и 10 месеца затвор осъдиха бивш директор в агенция към МО

По внесен от Военно-окръжна прокуратура – Сливен обвинителен акт, състав на Пловдивския военен съд осъди на 3 години и десет месеца затвор, при първоначален „общ режим“ Димитър Илиев – бившият директор на Териториална дирекция – Варна при Изпълнителна агенция „Социални дейности“ на Министерство на отбраната“. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Присъдата е за присвояване на парични средства – 56 861 лв., собственост на Министерство на отбраната. Заедно с Димитър Илиев обвинен и осъден е и Милен Ангелов, гражданско лице. Илиев и Ангелов са извършили и документни престъпления, с които са улеснили присвояването.

Освен ефективната присъда, Димитър Илиев е с наложена конфискация на част от имуществото му – ½ идеална част от апартамент в к.к. „Св. Св Константин и Елена“ – Варна.

На Милен Ангелов наказанието е лишаване от свобода за срок от 3 години и три месеца, при първоначален „общ режим“ на изтърпяване.

Двамата са лишени от право да заемат държавна или обществена длъжност или да упражняват професия, свързана с управление, съхранение, контрол или отчитане на финансови или стоково – материални средства за срок от по четири години.

Обвинението на Военноокръжна прокуратура – Сливен се отнася за периода от началото на месец април 2009 г.. Илиев и Ангелов са действали в съучастие, като са съставили и използвали неистински документи и такива с невярно съдържание.

Присвоената сума от 56 861 лв. представлява част от задълженията на Териториална дирекция – Варна, по сключен договор за обществена поръчка. Използваните документи отразявали отчетени, но в действителност неизпълнени строително монтажни работи и други дейности.

Илиев разпоредил превеждането на паричните средства по сметка на юридическо лице, изпълнител по обществена поръчка, а Ангелов, който бил упълномощен да се разпорежда с банковите сметки на тази фирма, теглил паричните средства, преведени от ТД – Варна при ИА „Социални дейности на Министерство на отбраната“.

Подсъдимия Илиев е осъден по още 5 дела на различни срокове лишаване от свобода за присвоени средства на МО, в общ размер над 1 100 000 лв. През месец декември на 2016 г. има влязла в сила присъда от 6 години лишаване от свобода, която следва да изтърпи в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален „строг режим“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.