Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Мексико отговори на Тръмп: Няма да плащаме за строежа на стената при никакви обстоятелства

България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз

Захариева: България ще положи усилия за постигане на съгласие по общата европейска политика за миграция и убежище

Григор очаква труден мач с Рубльов

Атакуват в съда бариерата на Стария град

Сирийското правителство ще участва на преговорите под егидата на ООН във Виена

На 3 години и 10 месеца затвор осъдиха бивш директор в агенция към МО

По внесен от Военно-окръжна прокуратура – Сливен обвинителен акт, състав на Пловдивския военен съд осъди на 3 години и десет месеца затвор, при първоначален „общ режим“ Димитър Илиев – бившият директор на Териториална дирекция – Варна при Изпълнителна агенция „Социални дейности“ на Министерство на отбраната“. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Присъдата е за присвояване на парични средства – 56 861 лв., собственост на Министерство на отбраната. Заедно с Димитър Илиев обвинен и осъден е и Милен Ангелов, гражданско лице. Илиев и Ангелов са извършили и документни престъпления, с които са улеснили присвояването.

Освен ефективната присъда, Димитър Илиев е с наложена конфискация на част от имуществото му – ½ идеална част от апартамент в к.к. „Св. Св Константин и Елена“ – Варна.

На Милен Ангелов наказанието е лишаване от свобода за срок от 3 години и три месеца, при първоначален „общ режим“ на изтърпяване.

Двамата са лишени от право да заемат държавна или обществена длъжност или да упражняват професия, свързана с управление, съхранение, контрол или отчитане на финансови или стоково – материални средства за срок от по четири години.

Обвинението на Военноокръжна прокуратура – Сливен се отнася за периода от началото на месец април 2009 г.. Илиев и Ангелов са действали в съучастие, като са съставили и използвали неистински документи и такива с невярно съдържание.

Присвоената сума от 56 861 лв. представлява част от задълженията на Териториална дирекция – Варна, по сключен договор за обществена поръчка. Използваните документи отразявали отчетени, но в действителност неизпълнени строително монтажни работи и други дейности.

Илиев разпоредил превеждането на паричните средства по сметка на юридическо лице, изпълнител по обществена поръчка, а Ангелов, който бил упълномощен да се разпорежда с банковите сметки на тази фирма, теглил паричните средства, преведени от ТД – Варна при ИА „Социални дейности на Министерство на отбраната“.

Подсъдимия Илиев е осъден по още 5 дела на различни срокове лишаване от свобода за присвоени средства на МО, в общ размер над 1 100 000 лв. През месец декември на 2016 г. има влязла в сила присъда от 6 години лишаване от свобода, която следва да изтърпи в затворническо общежитие от закрит тип при първоначален „строг режим“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.