На 33 места ще изкупуват череши в Сливен

На 33 места в Сливен и общината ще бъдат разкрити пунктове за изкупуване на череши, гласи заповед на кмета Стефан Радев. 27 от тях се намират във вилните зони на областния град, а останалите са в селата Сотиря, Тополчане, Глушник, Гавраилово, Чинтулово и Малко Чочовен.

През последните години в кампанията са участвали едни и същи изкупвачи, на определено за предаване на продукцията място са били откривани по няколко пункта. Всеки изкупвач има право да наеме от общината 4 квадрата площ срещу 3,50 лева на квадрат дневен наем. 55 лева струва разрешителното.

Задължително е лицата, които изкупуват черешовата реколта, да имат документ от името и за сметка на фирмата, получила удостоверението. От общината още подчертаха, че продавачите трябва да представят документ за собственост, договор за наем или удостоверение за производител. Във всеки пункт ще се води регистър с данните на продавачите. Към момента само един гражданин е подал искане за удостоверение, че ще изкупува череши на частен терен в сливенското с. Гавраилово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони