На 8 февруари съдът решава окончателно за постоянния арест на шефката на ТЕЛК-Ловеч

СНИМКА: Архив

На 8 февруари ще стане ясно дали арестуваната за вземане на подкуп председател на ловешкия ТЕЛК Донка Минкова ще остане в ареста.

За тогава е насрочено заседанието на Апелативния съд във Велико Търново, след като адвокатът на Минкова обяви, че ще обжалва наложената вчера от Окръжния съд в Ловеч постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, предаде БНР.

За постоянно в ареста беше оставен и обвиняемият като посредник в даването на парите Валентин Йотов.

Още на вчерашното заседание от защитата на Донка Минкова поискаха тя да бъде пусната под домашен арест заради тежкото й здравословно състояние. Пред съда бяха представени редица експертизи, удостоверяващи тежки заболявания на черния дроб и гръбначния стълб.

Според съдията по делото обаче няма пречка, ако здравословното състояние на Минкова се влоши, да й бъде оказана медицинска помощ в болницата към затвора в Ловеч, където се намира следствения арест или в друго специализирано лечебно заведение.

Разследването на корупционната схема за неправомерно издаване на ТЕЛК-решения продължава с разпити на свидетели. Въпреки че от прокуратурата обявиха, че са замесени още лекари, все още няма други повдигнати обвинения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право