На 92-годишна възраст почина най-старият мафиотски бос в Италия

Франческо Барбаро

На 92-годишна възраст почина най-старият затворник в Италия. Това е мафиотският бос Франческо Барбаро, който бе един от най-кървавите босове на Ндрангета. Той издъхна в болницата на град Парма.

Преди няколко дни състоянието му рязко се влоши и той бе преместен в болницата от местния затвор със строг режим, където три години излежаваше доживотната си присъда.

Ндрангета е наименованието на мафията на южната област Калабрия, откъдето тя разпростря влиянието си по целия свят, включително в Латинска Америка и Австралия. През 80-те години той се занимава с отвличания на хора срещу откупи, но по-късно се прехвърли към международния наркотрафик, като винаги поддържаше тесни връзки с властите и елита на родната му Калабрия, предаде "Канал 3".

Именно на него бе отредено да стане основния представител на Ндрангетата в промишлено развития север на Италия, когато мафиотите започнаха активно да инвестират там пари, спечелени по престъпен начин – тоест да перат мръсни пари. Над 20 години Барбаро лежа в затвора заради отвличания на хора и излезе на свобода през 2013 г., но скоро пак бе хвърлен зад решетките заради убийство на полицай преди 25 години.

Барбаро се радвал на безспорен авторитет сред мафиотите. Той винаги ставал при изгрев и дори на 80-годишна възраст продължавал занимания с йога.

Единият му син Джузепе наскоро бе освободен от затвора по здравословни причини. Другият Роко бе арестуван преди година и сега излежава 16-годишна присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа