НБА звезда се бори за живота си

Бившата звезда от НБА Нейт Робинсън каза, че ще умре, ако скоро не намери донор на бъбрек, тъй като бъбреците му функционират с по-малко от 15% капацитет. Робинсън, който беше диагностициран с бъбречно заболяване преди 18 години, описа как се бори с диализата и тежките й странични ефекти, но въпреки това работи и прекарва време с децата си, когато може.
- Трябва да остана. Искам да остана жив през следващите 40 години: да бъда дядо, да виждам децата на децата си, да ги водя на фитнес, да им разказвам истории за времето, когато бях в НБА за ЛеБрон и Коби и всички тези момчета. Трябва да се боря за това. В началото бях толкова ядосан. Никога не съм мислил, че ще се разболея - каза Робинсън.

В интервю за "Men's Health" той подчерта желанието си да живее още дълго, да вижда внуците си и да им разказва истории от дните си в НБА.

- Казаха ми, че днес мога да започна диализа. „Бъбреците ви работят твърде усилено; те се влошават, докато говорим. Единственият начин да се измъкнете жив оттук е, ако започнете диализа". Само това ми оставаше – добавя той.

Въпреки предизвикателствата, Робинсън се надява на трансплантация и казва, че никога няма да се откаже от битката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят