Парламентът ще разглежда днес предложението за удължаване на извънредното положение

141 години от обявяването на София за българска столица

Потенциална ваксина срещу COVID-19 е била тествана успешно върху мишки в САЩ

Европарламентът с извънредна пленарна сесия на 16 и 17 април

Заразените с коронавирус по света са над 1 милион

На 3 април 2020 да почерпят

Успехът е с Везните, упреци от колеги за Девите – Дневният хороскоп на Алена

Всички обичат Генерала

Почти 1 милион са заразените с коронавирус в света

Томислав Дончев: Ще има безвъзмездна помощ за най-засегнатите компании

Захариева: Нашите граждани очакват НАТО активно да се включи в борбата с коронавируса

Проф. Кантарджиев: Пикът на заразата се очаква в края на месеца, болните вече са 458

Военното командване на НАТО в Европа се включва в усилията срещу COVID-19

Кирилов определи като положително решението на ЕК да прекрати наказателни процедури

Мярката 60/40 върви към провал Схемата не работи при 100% спад на оборота

НВУ с първи проект за наука и образование за близо 800 000 лв

НВУ

Проект за наука и образование ще подпомогне 77 млади учени, докторанти, постдокторанти, преподаватели и студенти от НВУ „Васил Левски” във Велико Търново. Разработката ще допринесе за увеличаване на научно-техническия им потенциал. Проектът е по Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж” с ръководител д-р Мария Илчева, координатор д-р Ваня Димитрова, а научен ръководител – полковник проф. Илиян Лилов.

Дейностите са на стойност 791 545 лева, като 118 731 лева са национално финансиране, а останалата част е от Европейския социален фонд. Продължителността на проекта е 21 месеца с приключване в края на 2018 година.

Основната цел е развитие на човешките ресурси, ангажирани в сферата на науката и научно-изследователската дейност в НВУ „Васил Левски”, който ще бъде популяризиран като съвременен център за наука и научни изследвания. По проекта ще бъдат финансирани научни форуми, конференции, семинари и лятно училище, както и участия в международни прояви и публикации в международно признати списания на учени от висшето училище.

Ще бъдат организирани и проведени иновативни обучения за развитие на капацитета на докторанти, постдокторанти и млади учени. Предвижда се и създаване на клуб на докторанта/постдокторанта.

Средства от проекта ще се предоставят и за подготовка на дисертационни трудове на 31 докторанта, което ще повиши мотивацията им.

В НВУ в момента има 14 млади учени, около 30-годишни са докторантите, а постдокторантите са на възраст между 50 и 70 години.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.