„Небесни ментори“ обединява футболисти, съдии и журналисти

Турнир в памет Иван Вуцов, Стефан Орманджиев, Георги Цветанов и Борислав Александров

обединява известни български футболисти от близкото минало, настоящи и бивши съдии и журналисти. Първото издание на надпреварата „Небесни ментори“ ще бъде на 1 май от 14:30 часа на базата на националния отбор в Бояна.

„Ние като наследници имаме моралния ангажимент да държим спомена за тях жив – обясни Цветан Георгиев, син на известния роден арбитър Георги Цветанов. - Когато татко си отиде си дадох думата да направим турнир в негова чест, защото футболът беше животът му. В течение на времето се зароди у мен идеята да не бъде посветен само на него. Освен това някои от най-близките му приятели си отидоха в един много кратък период.“

А турнирът ще бъде в чест и на други изтъкнати личности от футбола, отишли си без време – Павел Панов, Сашо Костов, Красимир Безински.

„Те бяха перфекционисти и много стриктно ще гледат какво и как го правим на 1 май – обясни Вили Вуцов. - Важното е всички да сме обедини около една идея. Благодарен съм, че хората, с които говорих досега, ми обещаха, че ще дойдат.“

А участие в „Небесни ментори“ вече са заявили селекционерът Петър Хубчев, Георги Иванов-Гонзо, Александър Александров-Кривия, Христо Янев, Владимир Манчев, Ваня Джаферович.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ