Откриха изложба на съвременно българско изкуство в Европейския парламент

15-годишен е открил стрелбата в училището в Кентъки Загинали са момче и момиче

Румен Порожанов: Земеделските производители трябва да получават справедлива цена за продуктите си

България на 56 място в класация на най-добрите страни в света

Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Негово Величество Симеон II участва в 22 –та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм /UNWTO/ Саскскобургготски е посланик на Международната година на устойчивия туризъм за развитие

Снимка: kingsimeon.bg

От 11 до 16 септември 2017 г. Негово Величество  Симеон II участва в 22 –та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм /UNWTO/в качеството си на специален посланик на Международната година на устойчивия туризъм за развитие.
Събитието се провежда в град Чънду, Китай като на официалното откриване присъстваха повече от 1300 делегати от над 130 държави. Конференцията има за цел на очертае световните приоритети в областта на туризма през 2018-2019 г. В дневния ред е предвиден и избор на нов генерален секретар на световната организация за следващите 4 години.

Откриването беше последвано от сесия на високо равнище по въпросите на туризма и устойчивото развитие. Водещ на панела беше известният журналист от CNN Ричард Куест. Цар Симеон II направи изказване в рамките на тази дискусия, в която освен него участваха: д-р Талеб Рифай, генерален секретар на Световната организация по туризъм, Ли Джинзао, председател на Китайската национална администрация по туризъм, Сандра Хауърд, заместник-министър на туризма на Колумбия, Абулгас Гараеев, министър на туризма на Азербайджан, Мохамад Йехия Рашид, министър на туризма на Египет, Ламиа Буталеб, министър на туризма на Мароко и др.

Като отбеляза очакваното внушително увеличение на броя на туристите към 2030 г., Цар Симеон заяви, че именно това увеличение би имало положителен ефект в няколко насоки: “Хората и обществата се опознават, което намалява враждите и недоверието. Разбирането на начина на живот на другите може да допринесе за мира. Това е факт, който трябва специално да бъде подчертан. Местните общности могат да извлекат големи ползи и да се развиват, благодарение на туристическия поток. “
“Мащабното присъствие на чужденци не следва да се разглежда като заплаха за културата или традициите. Всъщност запомнящия се триптих: ”Пътувай, наслаждавай се и уважавай!” е един отличен девиз. “, заяви Царят. По-нататък в изказването си той подчерта, че счита три области, върху които правителствата следва да насочат усилията си, а именно: подобряване на местния стандарт на живот, стимулиране на дейности против климатичните промени и насърчаване на традиционния начин на живот. Негово Величество изрази своето дълбоко убеждение, че туризмът може да допринесе реално за по-добрия живот на толкова много хора.
“Тъй като България, моята страна, се намира на историческия “Път на коприната”, аз от все сърце подкрепям предложението на нашите китайски домакини за туризъм в рамките на инициативата “Един пояс, един път”, завърши изказването си Цар Симеон.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Не знам защо използвате тези думи, но симеон кобургготски не е цар. Всеки чужденец (понеже у нас вяра си нямаме) би се изсмял ако ви чуе.

 2. КЯКВО ВЕЛИЧЕСТВО БЕ ? КАКЪВ ЦАР БЕ ?

  Остро осъждаме израза Негово величество !

  НЯМА ВЕЛИЧЕСТВО ! НЕ ПРИЗНАВАМЕ НИКУМУ ТАКИВА ПРИВИЛИГИИ !

  На който му трябват роби глупаци на друг асрес да ги търси !

  ЕЙ СОРОСОИДИ ИЗМАМНИЦИ ! БЪЛГАРСИЯТ НАРОД НЕ СА ВИ РОБИ И НЯМА ДА БЪДАТ!

  ВЗИМАЙТЕ СИ ВЕЛИЧЕСТВОТО И СЕ РАЗКАРАЙТЕ ОТ ЖИВОТА НИ !

 3. Абе, „трудоваците“, на кого е „ЦАР“ този миpи3лив koбург, бе??? Не ви ли стига, че цели 800 дни ви „оправяше“, не ви ли сърбят още зaдницитe, бе, от това „оправяне“??? Катo сериозна и имаща се за авторитетна медия, вместо да подхванете една мащабна кампания този крадец да връща незабавно откраднатите земи, гори, планини и строените с държавни пари резиденции, вие продължавате да му „ближeтeе зaдниka“!!!!!

 4. ТРУД, сменете това заглавие ! Язък за класата на медията , срамота !

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.