Недоволен от снегопочистването писал по сградата на общината в Омуртаг

Недоволен от снегопочистването на Омуртаг, 27-годишен мъж, е автор на графитите, с които е била изписана сградата на общинската администрация. Р.З. е уличен, че е направил надписите със спрей в нощта срещу събота миналата седмица.

Както „Труд” съобщи, те са били заличени още рано сутринта от служители от кметството.

Според запознати надписът бил: ”Евала на американците! Бая пари направиха от този сняг. Далаверите прозират.”

Авторът вероятно е установен след преглед на записи от камерите в съседство.

Надписите са били на стената на залите на Районния съд, които се помещават в кметството. От другата страна на улицата пък е прокуратурата.

Според запознати младият мъж визирал американците, като „режисьори” на ситуацията в България и целия свят. Може да е имал предвид и климатичните промени. Не искал да назовава чии „далавери прозират”, тъй като, според него, било ясно.

От полицията категорично отказват да дадат подробности за самоличността на уличения мъж. Срещу него има досъдебно за хулиганство, което може да бъде преквалифицирано, по преценка на прокуратурата.

„Труд” научи, че младият мъж е син на известен активист от опозиционна в Омуртаг партия, който бил недоволен от справянето със снега от страна на ръководството на общината от ДПС.

В началото на седмицата пък от ГЕРБ в града публично поискаха общината да съобщи кои фирми са ангажирани със снегопочистването, платено ли им е и как ще бъдат санкционирани. До момента нямали отговор. Според тях за града е била ангажирана фирма, която нямала нито една машина за ринене на сняг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България