Повреда остави без ток милиони хора в Централна Америка

Путин предложи на Саудитска Арабия да си купи С-300 и С-400 за защита

Тръмп: САЩ искат да избегнат война с Иран

Променят движението в София заради празника на града

Според учени: Лятото на 2019 г. е най-горещото в северното полукълбо, откакто се правят измервания

Слънчево и топло ще е времето днес

София празнува със „140 удара в минута” Аудиовизуално шоу на площад “Княз Александър I” тази вечер

Общинският съветник и издател от Велико Търново Нейко Генчев: Шумът убива в огромни мащаби Според данни на СЗО 3500 смъртни случая годишно се дължат на прекомерен шум

Горящо ремарке на тир блокира движението на магистрала „Тракия“ (ВИДЕО)

Етичната комисия разглежда кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

Почитаме Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София

ЦИК и СЕМ подписват споразумение за местните избори

Катастрофа затруднява движението на пътя Плевен – Русе

На 17 септември 2019 да почерпят

Прабългарите отиват в луксозната вила в „Игри на волята“ Славяни ще спят в рибарската хижа, Траки отиват на плажа

Недостиг на висшисти инженери в пожарната в Шуменско

30% е недокомплекта на държавни служители висшисти, които да извършват държавен противопожарен контрол и превантивна дейност в Шуменско. Затова в момента е разпоредено да се проверява преимуществено само новото строителство. Това обяви шефът на Регионалната дирекция по пожарна безопасност в Шумен комисар Иван Иванов. До 2022 г. ще се стигне до 60% недокомплект, поясни той, предвиждайки колко специалисти ще се пенсионират.

Причината е в бавното обявяване на конкурси, две години е чакан такъв. В началото на идната седмица предстои конкурс за заемана не две свободни места в Шуменско, а те са общо шест. Комисар Иванов подчерта и че трудно се привличат инженерни кадри в пожарната, като е известен размера на възнагражденията в големите фирми.

От началото на годината в Шуменско само приетите нови обекти, въведени в експлоатация, са 148, като 12 от тях са големи заводи. Предстои приема на още 8 от голям мащаб.

Сред редовия състав няма липса на кадри. От началото на годината са назначени 8 нови пожарникари, а в момента върви конкурс за още 5 служители.

994 са произшествията в Шуменско от началото на годината, от тях 647 са пожарите. Има ръст спрямо 2018 г., когато за цяла година огнеборците са гасили 619 пожара.

Комисар Иванов определи годината като трудна, но и много успешна заради завоеванията на младите огнеборци, наследници на професионалистите, на национални и международни състезания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.