Нежелан от „Левски“ рефер свири дербито

Георги Кабаков беше определен да ръководи дербито между „Левски“ и ЦСКА в събота. Решението на БФС може да налее масло в огъня, тъй като с наближаването на мач №1 на България напрежението започна да се покачва.

През май миналата година „Левски“ обяви, че не желае повече Кабаков да свири мачове на тима. Недоволството дойде след загуба с 0:1 от „Славия“. Ръководството на „сините“ тогава посочи, че не е бил зачетен чист гол на Венцислав Христов, както и че отборът е бил ощетен в други положения.

Феновете на „сините“ също скочиха срещу наряда. Те се подразниха от факта, че корицата във фейсбук на Кабаков е от колаж със снимки, на които преобладават кадри от мачове на ЦСКА и „Литекс“.

По нареждане на Националния фен клуб на „Левски“ от „Герена“ пък взеха три решения преди дербито.

В продажба вече са пуснати нови билети за мача. Юбилейната емблема на ЦСКА, която до този момент фигурираше на пропуските, е премахната. На ценните хартийки ще е само тази на "сините". Единствено логото на "Левски" ще бъде показано и на таблото на „Васил Левски“ по време на сблъсъка.

Третото решение пък влиза в сила със заповед от Управителния съвет. Във вътрешния правилник ще има забрана за изричане на името на ЦСКА в интервюта и медийни изяви на хора от клуба.

„Явно много ги е страх от нас“, коментират пък феновете на „червените“ в социалните мрежи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ