Незаконна лихварска дейност пресякоха в Стара Загора

Снимка: Архив

Незаконна лихварска дейност пресякоха служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Стара Загора, съобщават от пресцентъра на МВР.

Специализирана полицейска операция e проведена вчера от служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР, Първо и Второ РУ - Стара Загора. Тя е предприета във връзка с образувано досъдебно производство за престъпление по чл.252 от НК.

Извършени са процесуално-следствени действия в апартамент на ул. "М-р Таньо Кавалджиев" в областния град, обитаван от М. Н.,/62 г./. В дома и автомобила му са намерени и иззети различни веществени доказателства - вносни бележки, разписки за получени суми, договори за наем, нотариални актове, банкови, финансови и други документи; парични суми, преносим компютър, компютърна конфигурация, два мобилни апарата и др., съотносими към предмета на образуваното досъдебно производство. Иззети и са и 11 незаконно притежавани боеприпаса за огнестрелно оръжие от различен калибър, за което във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.339, ал.1 от НК.

М. Н. е задържан първоначално за срок до 24 часа в Първо РУ - Стара Загора, а днес, 14 юни, му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.252, ал.2  във вр. с ал.1 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Работата по случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право