Неймар засенчи Ди Каприо

Бразилецът Неймар от ПСЖ засенчи актьора Леонардо ди Каприо, който бе на трибуните на „Парк де Пренс“ за сблъсъка с „Ливърпул“ (2:1) в групите на Шампионската лига. Нападателят на френския първенец вкара гол, показа голяма доза майсторство, но не пропусна и да направи няколко симулации.

Попадението му бе под номер 31 в най-престижния европейски клубен турнир, а това го направи бразилец №1 по голове в надпреварата. Така Неймар изпревари легендата на „Милан“ и носител на „Златната топка“ за 2007 година Кака, който е с 30 опънати мрежи.

Освен с рекорда, звездата блесна с няколко красиви отигравания в двубоя. Направи и рефер за смях при изпълнение на корнер, като го лъжеше, че ще центрира. Съдията пък се „хващаше на въдицата“ два пъти и тръгваше да спринтира по тъча, но след това се връщаше, за да проследи изпълнението на ъгловия удар.

Неймар не мина и без запазената му марка – симулациите. В социалните мрежи дори се шегуват, че Ди Каприо изглеждал стреснат от актьорския талант на футболиста. Това обаче не се хареса на Юрген Клоп, мениджър на „Ливърпул“. Треньорът беснееше от скамейката, заради честите спирания на играта.

„Ние сме един от най-коректните отбори във Висшата лига, а сега изглеждахме като касапи – каза Клоп. - Приемаме резултата, но остава чувството на абсурдност. Реферът спираше двубоя 500 000 пъти през второто полувреме. Играта само се накъсваше. Разбира се, ПСЖ игра хитро и умно. Съдията обаче се върза. Всеки знае, че Неймар симулира, но докато се толерира поведението му, ще е така. Опитва се да си изкара 50 фаула на мач. Учудвам се, че може да стои на краката си след толкова падане по земята.“

Клоп обаче има върху какво да размишлява след загубата. Тя бе трета поредна при гостуванията в групата. Освен от ПСЖ във Франция, "Ливърпул" падна от "Наполи" с 0:1 в Италия, но и от "Цървена звезда" с 0:2 в Сърбия. За първи път в историята си "мърсисайдци" записаха такава серия в Шампионската лига.

Развръзката в групата се завърза още повече. "Наполи" е лидер с 9 точки, втори е ПСЖ с 8, а "Ливърпул" - 6. "Цървена звезда" е с 4 пункта, като има шанс за третото място, което осигурява участие в елиминационната фаза на Лига Европа.

"Трябва да направим две неща - да работим и да сме скромни - каза Томас Тухел, треньор на ПСЖ. - Изразходвахме много усилия, за да победим "Ливърпул". Имаме опит, изморени сме, но горди от резултатите. В никакъв случай обаче не трябва да си мислим, че един страхотен мач е нещо кой знае какво."

Президентът на френския тим Насер Ал Хелаифи обаче не скри радостта си от победата над „мърсисайдци“ с 2:1.

„Показахме истинското лице на отбора с отличен треньор – каза бизнесменът. - Да се играе срещу „Ливърпул“ не беше лесно, но всички наши футболисти проведоха отличен мач. За мен моят треньор е най-добрият в света, той е доказал това. Отличен наставник! Искаме да побеждаваме във всеки един мач“.

В последните срещи от групата ПСЖ гостува в Сърбия, докато „Ливърпул“ приема „Наполи“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят