Неймар наречен срам за футбола

МОСКВА – Неймар обра овациите на световното първенство не с игра, а актьорско майсторство, достойно за „Оскар“. Толкова трогателно бразилецът се превиваше от „болка“ при победата с 2:0 над Мексико, че си навлече гнева на милиони по планетата. Секунди по-късно вече тичаше след топката.

„Неймар е срам за футбола – отсече Хуан Карлос Осорио, селекционерът на Мексико. – Прекалено много време успя да спечели за Бразилия с представлението си – цели четири минути. Такова нещо не трябва да се позволява.“

Факт е, че мексиканецът Мигел Лаюн настъпи крака на Неймар и заслужаваше червен картон. Но също толкова очевидно бе, че особена болка в подобна ситуация не може да има. Италианският рефер Джанлука Роки реши, че не заслужава чак червен картон след намесата на ВАР. Неймар вече на световното със симулация за дузпа в мача от груповата фаза срещу Коста Рика (2:0).

И докато Бразилия чака Белгия на четвъртфинала, испанската национална телевизия TVE разпространи гръмка новина – „Реал“ е готов да плати 310 милиона евро на „Пари Сен Жермен“ за Неймар. Футболистът трябва да получи седемгодишен договор. За всеки от сезоните Неймар ще получава по 45 милиона евро. От „Реал“ веднага реагираха с опровержение. Но неведнъж в историята най-успелият клуб в света е правил подобни гръмки трансфери, за които дълго само се е говорило.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят