Неймар с четири гола в чест на „Шапекоензе“

Куп легенди на бразилския футбол се събраха на стадион „Пакаембу“ в Сао Пауло, за да изиграят благотворителен мач и да отдадат чест на пострадалия в самолетна катастрофа тим на „Шапекоензе“. Отборът на Неймар и приятели надви този на Робиньо с внушителното 13:9, а четири от попаденията реализира именно звездата на каталунците.

На терена излязоха още имена като Кака, новото попълнение на „Манчестър Сити“ Габриел Жезус, Жулио Баптища, Нене, пилотът от Формула 1 Фелипе Маса и сърфистът Габриел Медина.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на жертвите от самолетната катастрофа, а Неймар бе наметнал на раменете си знаме на „Шапекоензе“. Срещата генерира приход от 300 000 евро, които ще подпомогнат бразилския клуб.

Най-любопитният момент дойде през втората част, когато при рейд на Неймар бранителят на противника Фред падна на колене в опит да умилостиви нападателя.

След мача звездата на „Барселона“ побърза да успокои феновете на каталунците: „Очаквам съвсем скоро Меси да подпише нов договор. Ние се надяваме Меси да остане в „Барселона“.“

Добри новини имаше и за стража на „Шапекоензе“ Джаксън Фолмън. Вратарят прекрати предсрочно кариерата си, след като загуби крак при тежкия инцидент. Въпреки това той е получил предложение за работа от досегашния си отбор.

„Ще изчакаме първо да се възстанови психически и физически и след това ще му намерим работа в клуба - каза директорът Руи Коща. - За мен ще бъде чест да работим съвместно.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят