Неймар хвърли дълбока сянка над Меси и Роналдо

Brazil's Neymar (C) celebrates with teammates Philippe Coutinho (L) and Gabriel Jesus after scoring against Argentina during their 2018 FIFA World Cup qualifier football match in Belo Horizonte, Brazil, on November 10, 2016. / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA

Въпросът Меси или Роналдо все по-често може да не е актуален, защото на сцената е трети магьосник - Неймар. В мач за историята нападателят на "Барселона" вкара 50-и гол за Бразилия при изключително сладка победа - 3:0 над вечния враг Аржентина. При това на кошмарния стадион "Минейрао" в Белу Оризонте, където "селесао" бе посечен с 1:7 от Германия в полуфинала на Мондиал 2014. А тогава на терена за ужас на цялата нация не бе.. Неймар.

Днес той е само на 24 години, а над него са единствено Пеле, Роналдо и Ромарио. Краля има 77 гола за Бразилия, Роналдо е с 62, а постижението от 55 попадения на Ромарио явно съвсем скоро ще падне.

След два поредни на Копа Америка като че ли отбор №1 в света се пробужда. Неймар поведе Бразилия към първо олимпийско злато в Рио. Сега марширува към Мондиал 2018. А ако квалификациите свършваха днес, то Меси и цяла Аржентина щяха да гледат по телевизията. От последните четири двубоя "гаучосите" спечелиха само 2 точки. Ситуацията с Меси в състава изглежда още по-кошмарна от финала на Копа Америка, когато Лео пропусна фатално дузпа срещу Чили и се отказа за няколко седмици от националния отбор. Още по-страшното е, че в сряда идва мач с Колумбия, който аржентинците просто не могат да си позволят да не спечелят. Някой ще попита има ли отбор, на който Меси да не вкарва голове? Има и той се казва Бразилия. От четири дербита на Южна Америка петкратният кавалер на "Златната топка" няма нито попадение, нито дори асистенция.

61-3

Бразилците пък ликуват с още един фамозен играч, от когото стартира победата. Фелипе Коутиньо от "Ливърпул" заби поредния си уникален гол, а в 14 мача от началото на сезона има 8 попадения и 7 асистенции.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят