Приеха методология за провеждане на наблюдение по метода „таен клиент“

ВАС прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на проекта „Турски поток“

„Фолксваген“ готов да плати 80 млн. евро на клиентите си в Австралия

Владимир Путин и Реджеп Ердоган се срещнаха в Анкара (ВИДЕО)

Мегз и гаджето й с условни присъди за инсценираната кражба на мерцедеса й

Медицински университет-Варна прие над 1400 първокурсници Започна обучението на трети випуск военни лекари

Дворецът – Балчик събира творци от три континента на юбилеен арт форум „БезГраници“ Песни на редки езици ще звучат на плажната сцена

Изправят пред съда шофьор, прегазил катастрофирал човек на магистрала „Тракия“

Недоразумение довело до напрежението в „Спартак“ (Плевен)

Двама на съд за контрабанда на цигари

Каракачанов: Имаме готовност срещу бежански натиск от Турция

Турски актьори в списъка на световни красавци

Две деца пострадаха при катастрофи във Варненско

В Бургас учениците са с 403 повече от миналата година 171 деца са се завърнали от чужбина, най- много са от Германия

Как топмоделът Роми Стрийд се храни у дома си (ВИДЕО)

Немска компания влага над 1 млн. лв. в предприятие за санитарни изделия в Свищов

Немска компания влага над 1 млн.лв в предприятие за санитарни изделия в Свищов

Община Свищов  подписа договор с немската компания „Тау Мед“ ООД за дългосрочно партньорство и за инвестиции на фирмата в крайдунавския град. Чуждестранните предприемачи влагат над 1 млн.лв в изграждането на предприятие за производство на санитарни изделия. За бъдещата фабрика немците са харесали бившо училище в Свищов.

Немският предприемач Александър Тубер разкри, че е имал интерес към няколко града в Северна България, но благоразположението, с което е приет още на първата среща в Свищов, го е впечатлило силно. Кметът на крайдунавския град Генчо Генчев пък се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация при предстоящите процедури за успешното стартиране на инвестиционните намерения в началото на март тази година.

Немската фирма е утвърдена в производството на иновативни, специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи. Производственият цикъл ще започне с 10 работни места, като в перспектива ще се осигури  заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден. Таубер обясни, че служителите ще бъдат предимно жени, като основно предимство при подбора им за работа ще бъде мотивацията на кандидата. Завишеното ниво на хигиенни условия на труд и работа в затворено помещение също са важни изисквания, които ще бъдат поставени на кандидатите за работа.

За производството се използват съвременни безотпадни технологии и  не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен”  и  щадящ околната среда. Управител на фирмата в България е Димитър Дебрелиев, който е на обучение в Германия до края на февруари.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.