Немска компания влага над 1 млн. лв. в предприятие за санитарни изделия в Свищов

Немска компания влага над 1 млн.лв в предприятие за санитарни изделия в Свищов

Община Свищов  подписа договор с немската компания „Тау Мед“ ООД за дългосрочно партньорство и за инвестиции на фирмата в крайдунавския град. Чуждестранните предприемачи влагат над 1 млн.лв в изграждането на предприятие за производство на санитарни изделия. За бъдещата фабрика немците са харесали бившо училище в Свищов.

Немският предприемач Александър Тубер разкри, че е имал интерес към няколко града в Северна България, но благоразположението, с което е приет още на първата среща в Свищов, го е впечатлило силно. Кметът на крайдунавския град Генчо Генчев пък се ангажира с пълно съдействие от страна на общинска администрация при предстоящите процедури за успешното стартиране на инвестиционните намерения в началото на март тази година.

Немската фирма е утвърдена в производството на иновативни, специални продукти за ежедневна употреба и медицински грижи. Производственият цикъл ще започне с 10 работни места, като в перспектива ще се осигури  заетост от 30 – 50 човека на пълен работен ден. Таубер обясни, че служителите ще бъдат предимно жени, като основно предимство при подбора им за работа ще бъде мотивацията на кандидата. Завишеното ниво на хигиенни условия на труд и работа в затворено помещение също са важни изисквания, които ще бъдат поставени на кандидатите за работа.

За производството се използват съвременни безотпадни технологии и  не се очаква генерирането на отпадъци. Производственият цикъл е „затворен”  и  щадящ околната среда. Управител на фирмата в България е Димитър Дебрелиев, който е на обучение в Германия до края на февруари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България