На младини принц Филип искал да се жени за друга Кралица Елизабет Втора и съпругът й отпразнуваха 72 години от сватбата си

Северна Корея е провела „много важен тест“

Ангел Джамбазки: Вратата към Европа е през София

4,4 по Рихтер разлюля Албания Трусът е бил усетен и в Черна гора

Корнелия Нинова към студентите: Пожелавам ви да имате най-красивите, емоционални и ползотворни за вас студентски години

Разкриха извършителя на атаката във военна база във Флорида (СНИМКА) 21-годишният саудитец критикувал САЩ и цитирал Осама бин Ладен

Фандъкова: Призоваваме гражданите, които се отопляват на дърва и въглища и имат възможност, да използват друг начин на отопление

Карадайъ: След 30 г. демокрация още има проблеми с изучаване на турския

За „Мис България” и българската неугодия

Проф. Огнян Герджиков: „Няма такава държава” намеква отричане на държавността

Затварят пътя към Бургас, изправят ТИР

Борис Бонев за данъка за колите в София: Принципът „замърсителят плаща“ се прилага от почти всички държави в Европа

По случай 5О-ата си годишнина „Главболгарстрой“ отвори представителен офис в Брюксел­­­

Цензор забрани собствените си книги Димо Казасов състави “Списък на вредна литература”

Гръцките мобилни оператори увеличават data, цените падат

Немски дарители подпомагат социални заведения в Елена

Немската фондация „Помощ за България“ за поредна година помага на хора в нужда от община Елена. Председателят на организацията Юрген Мюлер, неговата съпруга Риа и сестра му, заедно с Хайнц Волфрам от фондацията посетиха Домашния социален патронаж в града и Центъра за настаняване от семеен тип в Илаков рът. На среща с общинското ръководство кметът инж. Дилян Млъзев запозна дарителите със социалната политика на общината, която работи в посока подобряване на социалните услуги и достигането им до хора с реални потребности от тях.

„Д-р Мюлер призна, че изпитва копнеж по град Елена и няма да спре да помага. Социалните кухни пък били по сърце на съпругата и на сестра му. Три поредни години „Помощ за България“ осигурява средства за социалната кухня към домашния патронаж. Дарителите се ангажираха помощта да продължи и през 2018 г. за 25 нуждаещи се в продължение на 4 месеца. В момента 30 души в затруднено материално положение получават храна по проекта „Осигуряване на топъл обяд“, който приключва в края на юни“, съобщиха от общинската управа на балканското градче.

Гостите посетили социалния патронаж, на когото фондацията помогнала със средства за подобряване на условията за приготвяне на храната и за работа на персонала. Подменена е вентилационната система на кухнята и закупена картофобелачка.

„Помощ за България“ направи дарение през 2016 г. от 6000 евро за автомобил, с който да се разкарва храната до потребителите. Не за първи път благотворителната организация помага и на Центъра за настаняване от семеен тип в Илаков рът, където живеят 12 души. При сегашната си визита немците предоставиха 1500 лв. на социалното заведение“, допълниха от кметството в Елена.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. браво на хората! не са като безродника луканов и колегите му седерасти ала филип димитров и сие…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.