Немски завод покани абитуриенти от Пловдивско на работа

"90 % от управляващия ни персонал първо са работили в производството. Мисля, че този факт е показателен за кариерното развитие, което може да имате при нас", бяха думите, с които управителят на "Мекалит България" ЕООД Красен Кръстен покани завършващите тази година момчета и момичета от три професионални гимназии от Пловдивския регион да постъпят на работа в немския завод.

Близо 70 абитуриенти от професионалните гимназии по машиностроене в Пловдив, по селско стопанство в Куклен и ПГ "Цар Иван Асен Втори" - Асеновград разгледаха производствената база и се запознаха с условията на работа и заплащане в немския завод, разположен в индустриална зона "Куклен", част от "Тракия икономическа зона" (ТИЗ).

"Всичко е много подредено и чисто, но най-силно впечатление ни направи това, че основната част от производството е роботизирана и реално работата тук е лека", коментираха Божан Ламбрев, Илия Недев и Никола Борджиев от гимназията в Асеновград. Според тях за всички ученици ще е добре, ако практическите обучения се провеждат в такива заводи, защото се добива реална представа за евентуалната бъдеща работа.

"В рамките на 3 седмици това е втората фирма, която обявява Ден на отворените врати за учениците от региона. Първо беше турската "Техно Акташ" АД, а сега е немската "Мекалит".

Така младите хора разпознават фирмите, коментират и сравняват условията на труд. Опознаване на място и добиване на информация от първоизточника прави професионалния избор по-лесен", подчерта Иванка Киркова, началник на Регионалното управление по образование (РУО) в Пловдив.

"Това е един от начините да покажем съвременното и модерно лице на българска

та индустрия. 140 предприятия в "Тракия икономическа зона" ви очакват. Добре е да знаете, че имате възможност за успешна кариера и в родината", заяви пред зрелостниците Катя Стайкова, административен директор на "Клъстер Тракия икономическа зона", чиято е инициативата "Ден на отворените врати" в заводите в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони