Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Мексико отговори на Тръмп: Няма да плащаме за строежа на стената при никакви обстоятелства

България и Австрия ще работят за приемственост в политиките на Европейския съюз

Немски завод покани абитуриенти от Пловдивско на работа

„90 % от управляващия ни персонал първо са работили в производството. Мисля, че този факт е показателен за кариерното развитие, което може да имате при нас“, бяха думите, с които управителят на „Мекалит България“ ЕООД Красен Кръстен покани завършващите тази година момчета и момичета от три професионални гимназии от Пловдивския регион да постъпят на работа в немския завод.

Близо 70 абитуриенти от професионалните гимназии по машиностроене в Пловдив, по селско стопанство в Куклен и ПГ „Цар Иван Асен Втори“ – Асеновград разгледаха производствената база и се запознаха с условията на работа и заплащане в немския завод, разположен в индустриална зона „Куклен“, част от „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ).

„Всичко е много подредено и чисто, но най-силно впечатление ни направи това, че основната част от производството е роботизирана и реално работата тук е лека“, коментираха Божан Ламбрев, Илия Недев и Никола Борджиев от гимназията в Асеновград. Според тях за всички ученици ще е добре, ако практическите обучения се провеждат в такива заводи, защото се добива реална представа за евентуалната бъдеща работа.

„В рамките на 3 седмици това е втората фирма, която обявява Ден на отворените врати за учениците от региона. Първо беше турската „Техно Акташ“ АД, а сега е немската „Мекалит“.

Така младите хора разпознават фирмите, коментират и сравняват условията на труд. Опознаване на място и добиване на информация от първоизточника прави професионалния избор по-лесен“, подчерта Иванка Киркова, началник на Регионалното управление по образование (РУО) в Пловдив.

„Това е един от начините да покажем съвременното и модерно лице на българска
та индустрия. 140 предприятия в „Тракия икономическа зона“ ви очакват. Добре е да знаете, че имате възможност за успешна кариера и в родината“, заяви пред зрелостниците Катя Стайкова, административен директор на „Клъстер Тракия икономическа зона“, чиято е инициативата „Ден на отворените врати“ в заводите в региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.