На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Немски завод покани абитуриенти от Пловдивско на работа

„90 % от управляващия ни персонал първо са работили в производството. Мисля, че този факт е показателен за кариерното развитие, което може да имате при нас“, бяха думите, с които управителят на „Мекалит България“ ЕООД Красен Кръстен покани завършващите тази година момчета и момичета от три професионални гимназии от Пловдивския регион да постъпят на работа в немския завод.

Близо 70 абитуриенти от професионалните гимназии по машиностроене в Пловдив, по селско стопанство в Куклен и ПГ „Цар Иван Асен Втори“ – Асеновград разгледаха производствената база и се запознаха с условията на работа и заплащане в немския завод, разположен в индустриална зона „Куклен“, част от „Тракия икономическа зона“ (ТИЗ).

„Всичко е много подредено и чисто, но най-силно впечатление ни направи това, че основната част от производството е роботизирана и реално работата тук е лека“, коментираха Божан Ламбрев, Илия Недев и Никола Борджиев от гимназията в Асеновград. Според тях за всички ученици ще е добре, ако практическите обучения се провеждат в такива заводи, защото се добива реална представа за евентуалната бъдеща работа.

„В рамките на 3 седмици това е втората фирма, която обявява Ден на отворените врати за учениците от региона. Първо беше турската „Техно Акташ“ АД, а сега е немската „Мекалит“.

Така младите хора разпознават фирмите, коментират и сравняват условията на труд. Опознаване на място и добиване на информация от първоизточника прави професионалния избор по-лесен“, подчерта Иванка Киркова, началник на Регионалното управление по образование (РУО) в Пловдив.

„Това е един от начините да покажем съвременното и модерно лице на българска
та индустрия. 140 предприятия в „Тракия икономическа зона“ ви очакват. Добре е да знаете, че имате възможност за успешна кариера и в родината“, заяви пред зрелостниците Катя Стайкова, административен директор на „Клъстер Тракия икономическа зона“, чиято е инициативата „Ден на отворените врати“ в заводите в региона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.