Нено Димов: Депото за отпадъци в Братово и пречиствателната станция в "Горно Езерово" не работят

Депото за отпадъци в Братово и пречиствателната станция в "Горно Езерово" не работят. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Нено Димов пред журналисти в бургаското село Черни връх, във връзка с бедственото положение в общините Бургас и Камено в областта.

"Това, което знаем в момента е, че депото на новата регионална система за битови отпадъци има компрометирана част от дренажната система, но няма изливания извън рамките на депото. Част от дигата също е компрометирана. При всички положения депото ще престане да работи до изчистване на тези проблеми. Имаме 4 варианта, които ще обсъдим с кметовете - къде да се депонират отпадъците, преди да се възстанови работата на депото", обясни Димов. По думите му пречиствателната станция в квартал "Горно Езерово" също е престанала да работи. "Чака се да се оттече водата, за да се види какви са проблемите там и дали и как ще започне депонирането.

Към днешна дата няма риск нито за почистването на водата, нито за депото", добави той.

"Не мога да кажа защо ни е изненадал дъждът. При всички положения е трябвало да бъде предсказан от метеоролозите, но те също не винаги успяват да бъдат точни", коментира още министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика