Нено Димов за рокадите в кабинета: Не съм убеден, че подобен тип оставки решават проблемите

Не съм убеден, че подобен тип оставки решават такива проблеми. Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов пред БТВ във връзка с рокадите в кабинета „Борисов“ 3 и подадените оставки от министрите Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков заради трагедията край Своге.

Според него в политиката е важно да има обективност върху причините. Той отчете, че на този етап не е приключило разследването около инцидента. „Уважавам тяхното решение и предполагам, че това е един от начините, по които трябва да се носи отговорност“, обясни Нено Димов.

Попитан дали трябва да се изчисти кабинетът, министърът обясни: „Това е въпрос, който лидерите на коалициите трябва да решат. Като цяло всеки от нас се стреми да изпълни програмата, с която е поел този пост. В частност едно от основните неща, които „Обединени патриоти“ имаха като програма и тя стана елемент от програмата и на управляващата коалиция, е повишаването на доходите. Политиката, която аз се опитвам да правя в рамките на околната среда е именно в това. Как да може да бъде намерен балансът между опазването на околната среда и повишаването на доходите“, коментира Димов. По думите му кризата в управляващата коалиция приключва.

Във връзка с казаното от премиера, че не е доволен и от други министри и на въпрос дали е притеснен, министър Нено Димов заяви: „Не чувствам притеснение“.

На въпрос дали е чиста държава България, министър Нено Димов коментира, че трябва да се сравни с нещо. „Няма абсолютно чисто или абсолютно мръсно. При всички положения България днес е много по-чиста, отколкото да кажем преди 5 или 6 години“, обясни министър Димов. Според него човек винаги е недоволен и иска повече, което ни тласка към прогрес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика