Нено Димов: Новият план за Царево е много по-щадящ природата

„Този план (Общия устройствен план (ОУП) на община Царево) е много по-щадящ природата спрямо предишно предлагани планове – силно ограничено е застрояването. Но ние трябва да търсим баланс между икономическото развитие на местните общности и опазването на околната страна, не може да има приоритет в едната или в другата посока. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов по БТВ.

„Разрешенията (за строеж – б.ред.) ги дава общината – това, което ще се гледа в МОСВ е забавеният общ устройствен план в община Царево", уточни министърът.

Едно от най важните неща е да има регламент – да е ясно какво може, подчерта Димов.

"По процедурата – трябва да отразим всичко положително от общественото обсъждане, после да върнем на Министерството на регионалното развитие и благоустройството бележките, а после пак ще има 30-дневно обсъждане. Процедурата е тежка и дълга”, каза още той.

„27 договора съм подписал с кметовете на общини, откакто съм министър – и около половината не са кметове на ГЕРБ или ОП. Много ясно се вижда, че не подбираме по партийна принадлежност, а по места, където се реализират проекти.

Обществените поръчки на Министерството на околната среда и водите са през много малката възможност на бюджета – сведени са до минимум. Големите поръчки са дадени на общините”, каза още министърът.

Коментари

Задължително поле