Нено Димов: Проблемът на Калиакра не е в Брюксел

Министърът на околната среда и водите Нено Димов Снимка: Архив

„Проблемът на Калиакра не е в Брюксел“, заяви екоминистърът Нено Димов в Министерския съвет преди срещата по казуса, организирана от премиера Бойко Борисов, предаде репортер на „Труд“.

„Има проблем в определянето на границата на „Натура 2000″, както и липсата на работещи механизми. Планът за управление ще бъде готов тогава, когато има максимално много гледни точки. Трябва да търсим работещи решения, ефективни от всички гледни точки.

В събота отменихме заповедта, но искам да е ясно, че отмяната носи след себе си риск. Работещо решение ще има, само ако природата се съхранява по европейски начин, но е важна подкрепата на местния бизнес и местните власти“, обясни Димов.

Премиерът Борисов приветства накратко участниците в срещата. В МС е и вицепремиерът Валери Симеонов.

Още по темата

  1. Становище на Гражданска инициатива "Да спасим Крайморска Добруджа" Предадете ли добруджанци, предавате всички българи!

  2. Обновена Прокуратурата започва разследване на заповедта на министър Нено Димов за „Комплекс Калиакра“ Председателят на ОбС в Каварна: Пълно безумие е "зелени" да се разпореждат със съдбите на хиляди. Хората в района смятат, че е извършено престъпление

  3. Премиерът Борисов за екорекетьорите: Яйцата на „грабливите птици“ се люпят при нас (обзор) Търсят се обезщетения за хората в крайморска Добруджа

  4. Live Премиерът Борисов за „Комплекс Калиакра“: Със сигурност ще се наложи да се плаща и да се компенсира

  5. Министър Димов ще се срещне с кметовете на Каварна, Балчик и Шабла

  6. Стотици блокираха Каварна и Балчик Кръв се лее за морска Добруджа Собственици на бунт срещу забрана да използват земите си, чакат решение от премиера Бойко Борисов

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.