Нено Димов успокои патриотите за лифта (обзор)

В кулоарите на парламента се заговори за оставка на Валери Симеонов

Очаква се на 28 декември МС да гледа изменението на плана за управление на Национален парк “Пирин”

“Коалицията е стабилна независимо от развитието на казуса в Банско.” Това обяви министърът на околната среда и водите Нено Димов, който бе привикан от групата на “Обединени патриоти”, за да обясни докъде е стигнал казусът с втория лифт на Банско. Една от най-коментираните теми в кулоарите на парламента днес бе, че се очаква на заседанието на Министерски съвет на 28 декември вицепремиерът Валери Симеонов да хвърли оставка, ако за пореден път бъде отложена точката за частичното изменение на плана за управление на Национален парк “Пирин”. Опасенията от разпадане на коалицията доведоха в парламента екологичния министър Нено Димов, който влезе в кабинета от квотата на патриотите.

“Информирах парламентарната група на “Обединени патриоти” докъде сме стигнали. Утре (б.р. днес) е крайният срок за подаване на становища в рамките на общественото обсъждане за изменението на плана за управление на Национален парк “Пирин”, след което ще трябва да обобщим информацията и на следващото заседание на Министерски съвет да бъде гледана корекцията на плана за управление”, обясни Димов.

“Нямам какво да се разбирам с вицепремиера Валери Симеонов. Гледам да представя това, което е в рамките на Министерството на околната среда и водите”, посочи министърът на екологията.

“Не мисля, че в момента има непреодолим проблем”, каза още Димов и допълни, че всички в коалицията са съгласни, че втори лифт на Банско трябва да има.

Министърът на екологията припомни, че управляващите нееднократно са заявявали, че проблемът с опашките за лифта в Банско трябва да бъде решен.

 

Как да подкрепим петицията за Банско

Всеки, който желае да подкрепи петицията за изграждане на втори кабинков лифт в ски зона Банско, може да го направи, като изпрати приложено писмо до имейлите [email protected] и [email protected], което да бъде адресирано до Министерството на околната среда и водите.

То трябва да съдържа становище със следния текст:

Подкрепям предложената от МОСВ промяна на действащия план за управление на Национален парк „Пирин”, чрез която ще се даде възможност да започнат процедурите по изграждането на така необходимата втора кабина в ски зона Банско.

Накрая следва всеки да напише своето име, датата и да се подпише.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика