Две инсталации ще наследят Бронзовата къща “Московска” 33 дава 100 хил. лв. за проекта

Огнен кошмар в Гърция, горят къщи (обзор)

Евростат: Трайна тенденция към намаляване на населението в България

10 000 чувала с пясък пазят столицата от потопите 3000 камери дебнат за порои, общината почиства 35 000 шахти

Ветеринар: Ако имаше зараза, да беше пламнала

ДАНС проверява кои медии са разпространявали фалшива новина за евтаназията на животни в Странджа

„MAMMA MIA” – триумфално в Софийската опера Поради огромния интерес ще има предсезонно седем извънредни спектакъла през септември

26 г. затвор за двойно убийство Бивш рейнджър се крил два часа в гардероб преди кръвопролитието

ФАЦ: Истината е, че в България има съвсем малко мигранти

Няма засегнати българи от пожарите в района на Атина

Сътрудничим си с Русия срещу фалшивите хапчета

Уникален печат открит в крепостта Лютица

Започва повторно вземане на проби за чума в Болярово Зоната за наблюдение и проверка става 10+10 км

Трима чужденци преспаха в ареста заради кражба и побой

Преведени са 1 060 000 лв. по помощта „де минимис“ за общините в Ямболско и Бургаско, засегнати от чума по животните

Нено Димов ще председателства Съвета на ЕС по околна среда

Mинистърът на околната среда и водите Нено Димов ще председателства заседание на Съвета на ЕС по околна среда, което ще се проведе в Брюксел днес.

На първото си заседание по време на Българското председателство екоминистрите на държавите членки ще бъдат приканени да споделят вижданията си по два важни незаконодателни въпроса, съобщиха от МОСВ.

 

Първата тема, която ще бъде обект на обсъжданията, е как да бъде стимулиран процесът на позеленяване на Европейския семестър. Вижданията на Българското председателство са, че това ще допринесе за повишаването на растежа и ще гарантира нови работни места посредством зелени устойчиви инвестиции.

Вторият въпрос е свързан с т.н. Мини пакет за кръгова икономика, съдържащ съобщения на Европейската комисия относно изпълнение на Плана за действие за кръгова икономика.

Държавите членки ще обсъдят какъв би бил най-добрият подход за съществено повишаване употребата на рециклирани пластмаси и последващо повишаване възможностите за печалба от пазара на вторични суровини в ЕС. Ще обсъдят също и какви мерки на равнище ЕС могат да осигурят икономически стимули за бизнеса за разработване на по-устойчиви пластмасови продукти.

Министър Димов ще запознае Съвета с резултатите от провелия се в началното на февруари т.г. 21 Европейски форум по екоиновации в областта на качеството на въздуха, организиран съвместно от Министерството на околната среда и водите и Европейската комисия.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.