Нено Димов: Ще търся баланс между експертните решения и политическия профил на кабинета

Вярно е, че политическата ми кариера е свързана с десницата, но приемам номинацията си по-скоро като експертна. Това заяви в кулоарите на парламента номинираният за министър на околната среда и водите от квотата на Обединени патриоти Нено Димов.

Той обясни, че е експерт в сферата на околната среда и в кариерата си е извървял цялата йерархия - от младши специалист до зам.-министър. "През последните 5 години преподавам в Софийския университет "управление на околната среда", така че приемам по-скоро номинацията си като експертна", каза Димов.

"В работата си ще търся най-добрите експертни решения, но ми е пределно ясно, че има решения, които дори експертно да са добри, може да не са добри политически. Това са онези сфери, в които трябва да се намери политически баланс. Там ще се следва правителствената политика и ще се търси именно този баланс", посочи новият екоминистър.

Имаме дясно консервативно правителство и експертните решения трябва да бъдат съобразени с този тип политика, подчерта Димов.

"Няма да направя компромис с едно нещо - спазването на законите, обеща новият министър на околната среда и водите.

Той каза още, че е нормално е зам.-министрите да са част от политическите формации в управлението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика