4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

Полицията в Кипър издирва Петев

“Левски” и ЦСКА се замерят с декларации

Роми се втурнаха на прегледи в нова здравна служба

Бойко Борисов: От 15 години се боря противозаконното отнемане на автомобил да стане кражба (СТЕНОГРАМА)

Бизнес сдружение помага на фирми да усвояват директно средства от ЕС

Гурбетчия сезира прокуратурата за измама Горнооряховецът събарял казарми от времето на Хитлер в Лайпциг и не получил нито лев

130 български общини се регистрираха за ден по инициативата на ЕС за безплатен безжичен интернет

Нено Димов: 150 квадратни метра дюни на Слънчев бряг са изчезнали

Снимка: Архив

150 квадратни метра дюни на Слънчев бряг са изчезнали. Взети са проби с джипиес и се налага да се види дали те са част от концесионната площ или не. Дюните обаче не са в защитената територия. Това каза пред БТВ министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Той допълни, че в момента джипиес данните се сравняват с картографията от Агенцията по кадастъра, за да се види какво точно е изчезнало. МОСВ ще извърши констатациите и ще предостави данните на контролния орган.

Относно дюните на „Оазис” Димов заяви, че се очаква утре или в понеделник да бъдат готови резултатите от проверката и едва тогава ще излязат с официално съобщение.

Относно урана във водата в Хасково, министърът каза, че решението има два етапа – първият – вчера МС реши да отпусне 2 млн. лв., с които да се направят нови 8 сондажа, за да не се стигне до режим на водата. Това е временното решение, за да има вода в момента.

С министъра на регионалното развитие разгледахме няколко дългосрочни алтернативни варианта за Хасково – свързани с подпочвени пластове вода и с два потенциални язовира, допълни нено Димов и уточни, че трябва да има проучване какво всъщност е качеството на водата.

По думите му хората в Хасково няма да бъдат на водоноски. След като се направят сондажите, те ще имат вода и това ще им даде няколко години време, за да се свършат геоложките проучвания за другите пластове подпочвена вода и двата язовира.

По отношение на мръсния въздух министър Димов заяви, че автомобилният парк е един от най-сериозните замърсители в София. Зимата отоплението с твърдо гориво в другите градове от страната също е от най-големите замърсители.

Мерките трябва да се вземат от местните власти, уточни Нено Димов.

Той даде като пример решението на Столичния общински съвет да предостави безплатен градски транспорт в дни, в които има предпоставки за по-силно замърсяване на въздуха.

Модернизацията на градския транспорт е друга мярка, включително метрото в София решава голяма част от проблема.

Нормите в ЕС сега са значително по-строги отколкото бяха преди време. Днес въздухът в София е много по-чист от колкото, когато работеше „Кремиковци”, коментира още министърът.

Относно влизането си във властта Нено Димов уточни, че е бил поканен лично от Красимир Каракачанов да говорят в качеството му на експерт, който е минал през целия ешелон в МОСВ.

Димов добави, че преди това не е имал по-тесни контакти с патриотите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Хайде сега г-н министър на МОСВ , бивш седесар и член на ДСБ да кажете какво прави бившият кмет два мандата от БСП на Правец и вярна маша на Златевите – старият Васил и младият – Валентин Зл. при вас като зам.министър! И то втори мандат! Да е експерт , разбирам, но той е завършил история и то на КПСС, в МГУ! С какво може да ви помогне по опазване на околната среда. Вие много добре знаете или поне би следвало да знаете, че правчани държат управлението на ВиК на София област. Двама човека, съседи, от Правец се сменят на поста управител – единият управлява по време на БСП , другият – когато на власт е ГЕРБ. Правчани са начело и на областното управление на “Напоителни системи”. Да не би Кр.Живков да им помага от министерството? Иначе какво прави там?Тъкмо те и старият Златев – бивш кмет на Правец по времето на Тато оставиха без вода язовир Бебреш и оттам Ботевград през миналите лято и есен. Та , г-н министър, защо приехте безропотно тъмночервения 2 мандата кмет на Правец? Б.Борисов ли ви го натресе! А той е приятел на Златевите, макар че на думи срива наравно със земята комунягите. То и мъжът на К.Нинова е шеф на дирекция в империята на Вал.Златев. Така че далече от Кр.Живков , г-н Димов. Като си го харесва Б.Борисов, да си го взема при себе си – бодигард, съветник, експерт.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.