Вижте кой дойде на откриването на фотоизложбата на Мартин Кейниг (СНИМКИ) Американският фотограф е човекът, който показва на света Валя Балканска и песента „Излел е Делю хайдутин”

Сухи треви и храсти горят край Костинброд

Полицията задържа мъжа, заплашил, че ще взриви мост в Киев

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Нено Димов: 150 квадратни метра дюни на Слънчев бряг са изчезнали

150 квадратни метра дюни на Слънчев бряг са изчезнали. Взети са проби с джипиес и се налага да се види дали те са част от концесионната площ или не. Дюните обаче не са в защитената територия. Това каза пред БТВ министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Той допълни, че в момента джипиес данните се сравняват с картографията от Агенцията по кадастъра, за да се види какво точно е изчезнало. МОСВ ще извърши констатациите и ще предостави данните на контролния орган.

Относно дюните на „Оазис” Димов заяви, че се очаква утре или в понеделник да бъдат готови резултатите от проверката и едва тогава ще излязат с официално съобщение.

Относно урана във водата в Хасково, министърът каза, че решението има два етапа – първият – вчера МС реши да отпусне 2 млн. лв., с които да се направят нови 8 сондажа, за да не се стигне до режим на водата. Това е временното решение, за да има вода в момента.

С министъра на регионалното развитие разгледахме няколко дългосрочни алтернативни варианта за Хасково – свързани с подпочвени пластове вода и с два потенциални язовира, допълни нено Димов и уточни, че трябва да има проучване какво всъщност е качеството на водата.

По думите му хората в Хасково няма да бъдат на водоноски. След като се направят сондажите, те ще имат вода и това ще им даде няколко години време, за да се свършат геоложките проучвания за другите пластове подпочвена вода и двата язовира.

По отношение на мръсния въздух министър Димов заяви, че автомобилният парк е един от най-сериозните замърсители в София. Зимата отоплението с твърдо гориво в другите градове от страната също е от най-големите замърсители.

Мерките трябва да се вземат от местните власти, уточни Нено Димов.

Той даде като пример решението на Столичния общински съвет да предостави безплатен градски транспорт в дни, в които има предпоставки за по-силно замърсяване на въздуха.

Модернизацията на градския транспорт е друга мярка, включително метрото в София решава голяма част от проблема.

Нормите в ЕС сега са значително по-строги отколкото бяха преди време. Днес въздухът в София е много по-чист от колкото, когато работеше „Кремиковци”, коментира още министърът.

Относно влизането си във властта Нено Димов уточни, че е бил поканен лично от Красимир Каракачанов да говорят в качеството му на експерт, който е минал през целия ешелон в МОСВ.

Димов добави, че преди това не е имал по-тесни контакти с патриотите.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Хайде сега г-н министър на МОСВ , бивш седесар и член на ДСБ да кажете какво прави бившият кмет два мандата от БСП на Правец и вярна маша на Златевите – старият Васил и младият – Валентин Зл. при вас като зам.министър! И то втори мандат! Да е експерт , разбирам, но той е завършил история и то на КПСС, в МГУ! С какво може да ви помогне по опазване на околната среда. Вие много добре знаете или поне би следвало да знаете, че правчани държат управлението на ВиК на София област. Двама човека, съседи, от Правец се сменят на поста управител – единият управлява по време на БСП , другият – когато на власт е ГЕРБ. Правчани са начело и на областното управление на „Напоителни системи“. Да не би Кр.Живков да им помага от министерството? Иначе какво прави там?Тъкмо те и старият Златев – бивш кмет на Правец по времето на Тато оставиха без вода язовир Бебреш и оттам Ботевград през миналите лято и есен. Та , г-н министър, защо приехте безропотно тъмночервения 2 мандата кмет на Правец? Б.Борисов ли ви го натресе! А той е приятел на Златевите, макар че на думи срива наравно със земята комунягите. То и мъжът на К.Нинова е шеф на дирекция в империята на Вал.Златев. Така че далече от Кр.Живков , г-н Димов. Като си го харесва Б.Борисов, да си го взема при себе си – бодигард, съветник, експерт.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.