Нено Димов: 48% от Пирин е територията на Пловдив, Варна и Бургас заедно

Министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Министърът на околната среда и водите Нено Димов заяви, че се разпространява листовка от зелената организация "Да остане природа в България" с искане да бъде отменено решение на кабинета от декември месец за застрояване на 48% от парк Пирин.

"Това вече се превръща в политическа опорка", коментира пред журналисти Димов след днешното заседание на Министерския съвет.

По думите му 48% са 200 кв. км и това е територия равна на цялата територия на Варна, Бургас и Пловдив взети заедно.

„Днес беше разпространена листовка до министрите по време на заседанието, в която се казва, че се иска отмяна на решението на Министерски съвет от 28 декември 2017 г. за застрояване на 48% от Национален парк „Пирин“. Бих искал да коментирам, че това на практика е политическа опорка, а не е реален факт, защото 48% е около 200 кв. км. – това на практика е територията на Пловдив, Варна и Бургас взета заедно. Едва ли някой със здрав разум би могъл да допусне, че в Пирин ще се строи такава площ“, каза екоминистърът

Категорично няма разрешение за строителство, има разрешение само за водохващания с цел питейни нужди, което е записано в закона, и нищо няма да се прави извън това, увери Нено Димов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика