Дължими налози за служебен аванс за шефа

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 12 декември 2019

„Германският пациент” от Михаил Вешим Ще спаси ли българската пукница Хер Бекер

Борисов: Радев е опозиционен лидер (ВИДЕО) За 40 минути не каза една добра дума за държавата, коментира премиерът интервюто на президента

Проф. Тодор Кантарджиев: Изследванията за грип и вирусни заболявания на починалата във Враца ученичка са отрицателни

Оставаме без ток след 5 години

Сачева ще търси Светия синод за социалния закон

ЕК обяви своята „Зелена сделка”

Цигани стреляха и хвърляха камъни по полицаи

София на косъм от трагедия като в Хитрино

Балканстрой с награда за Сграда на годината

Апартаментите за гости с данък до 250 лв. на стая Плащат налог като хотели с 1-2 звезди

Париж разкри реформата на пенсиите Синдикатите я отхвърлиха и обещаха стачките да продължат

Следователи дариха наградата си от ВСС на „Българската Коледа“

Катастрофа между 4 автомобила затруднява движението през прохода „Предела”

Ненчев крил в служебна каса договори с руснаците за МиГ-овете, за да не се изпълнят

Военният министър Николай Ненчев

Прокуратурата съобщи какво точно е обвинението срещу министъра на отбраната в оставка Николай Ненчев. От съобщението станаха ясни факти, които Ненчев и адвокатът му Радан Кънев спестиха на излизане от следствието.

Днес, 23.11.2016 г. Софийска градска прокуратура привлече като обвиняем министъра на отбраната на Р България Николай Ненчев за престъпление по служба, от което са настъпили значителни вредни последици за Българската армия и случаят е особено тежък – престъпление по чл. 282, ал.3, във вр. с ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

Началното му обвинение е за това, че за времето от 05.05.2015 г. до 09.09.2015 г., като длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – министър на отбраната не е изпълнил служебните си задължения, регламентирани в Закона за отбраната и въоръжените сили на Р България и не осигурил авиационната безопасност и летателната годност на военно въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на ВВС на страната ни.

Разследването на СГП е установило, че на 26.04.2015 г. между Министерство на отбраната и АО „РСК МИГ“ са били подписани два договора за удължаване на ресурса на 2 бр. двигатели РД-33 с по 50 часа и ремонт на 2 бр. двигатели РД – 33 и един брой кутия за самолетен агрегат – 2 /КСА -2/ за МиГ-29 на обща стойност 3 773 000 евро /7 388 666/ лв.

Вместо тези договори да бъдат приведени в реално изпълнение, министър Николай Ненчев е казал на своя заместник – Десислава Йосифова да ги пази в служебната си каса и да не предприема каквито и да било действия по изпълнението им, за да не бъде осъществен ремонтът на самолетите, собственост на страната ни в АО „РСК МИГ“. Същите указания министър Ненчев продължил да дава и през следващите няколко месеца на подчинените му в министерството.

От това деяние са настъпили значителни вредни последици за Българската армия – спаднал е през 2015 г. нальота на пилоти от ВВС на Република България на 33 часа за една година, при установен в НАТО стандарт от 180 летателни часа за година или поне минимум 80 летателни часа за година. Това е довело до опасност от допускане на тежки летателни инциденти, поради разтренираност. Действията на министър Ненчев са довели до намаляване на броя на подготвения летателен състав и свръхнатоварване на летците, носещи бойно дежурство по Air Policing и невъзможност за осигуряване на подготовката на млади летци на МиГ -29. Поради това е било и невъзможно да се поддържа необходимият брой подготвени летци.

Спрямо министър Ненчев е взета мярка за неотклонение „Подписка“.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (29)

 1. Трудовакът-земеделец Ненчев е един от най-некадърните и вредни министри, но има историческа заслуга – той стана причина ген. Радев да напусне ВВС поради несъгласие с вредната политика на Ненчев и да се кандидатира и да бъде избран за президент със смазващо мнозинство.

 2. браво!
  гърч за урoдливите евроатлантически подлoги. отделно, че земеделец-политик никога не е направил нещо за България.

 3. Допълнение: И започнаха да лъсват аферите на кабинета Борисов – ваксини, ремонта на самолетните двигатели, саниране и т.н.
  Нищо чудно и проекта „Белене “ да попадне в тия схеми с „комисионни“ или „корупционни“.

  1. А не. Там обвиняем е Станишев. Все пак той го подписа, ама си личи колко сте експерти и колко от злобо-обективни сте.

 4. Ако бяхме по Царско време, вече да е изпълнена присъдата на Стрелбището.

 5. Ако изнесените факти са истина,този редосеялкаджия е за бесене! Публично. В авиобазата на Граф Игнатиево.

 6. Тоя без баци ,пръстта си не мърда . Пандела и за двамцата убавци

 7. Аз не случайно винаги пишех срещу николай нанков/вече известен като ненчев/.Познавам това свръх тъпо копеле отдавна и знам що за стока е.При него човещина няма.Побойник и крадец още от детските си години.Такива бяха и родителите му,като и двамата лежаха в затвора за кражби.Това което най-ме впечатли,е че Бойко го назначи за министър без въобще да го познава лично!Просто от посолството на САЩ буквално му казали:„Този е министърът на отбраната“.Без възражения

  1. Това е евроатлантическата независимост на олигoфрена плевнелиев.

 8. Това,което най-мрази този кретен е Русия.и естествено социалистите.Той не гледа кой е професионалист или не.Щом е бил член на БСП-го уволнява.И докладва всичко на САЩ.Всичките тайни,присъщи на българската отбрана вече са разкрити на американците.Нали те са му шефовете.С нищо не е допринесъл за Българската отбрана.Сключваше договори,които са угодни на него лично и на САЩ.Българският интерес за него не съществува.Редно е да го съдят.И…след време да го оправдаят….

 9. Защо мярката му за неотклонение е подписка.
  Ако открадна слафолед ще ме задържат за 24ч., него с подписка!
  Мафия!

 10. Скърцате ли всички дядовци тук, и спинозни червени наследници,според Кутев. Бъдещето ще покаже и следствието ,разбира се. Ако се окаже че са невинни, ще си направите ли „се пу ко“,като разочаровани, само питам ?

  1. Вярваш ли си сам ?Та нали пресата постоянно излагаше факти две години.

  2. Не сепуко, анална промивка на осраните си задници няма да направят. 🙂

   1. ще ти дам два лева да ме подмиеш с ибрика…

   2. Ти си просто един скапан продажен педераст !

 11. Този не е действал на собствена глава, всички решения взема крадливата безродна свиня борисов. Със сигурност е очаквал комисионна от руснаците, но не му се получило. Трябва борисов да разчекнат, а не само Ненчев.

 12. за ремонта на двигателите, много правилно е постъпил. Никаква работа да си нямаме с руснаците, те подли, мръсни и гладни интриганти. Вижте какво направиха с Белене, да плащаме за няма нищо.

  1. Не те знам кой си, ама си oтвpaтителeн миpи3лив пyтьo.

  2. само олигoфрен може да нарече плащане за неспазен договор – нищо…

 13. И аз мисля, че правилно е постъпил Ненчев. Аз такива непотребни хартийки ги ползвам да си паля печката – зима е все пак. Не може да ползваме руски самолети в НАТО, това не е като да продаваме калашници на ИДИЛ.

  1. Не те знам кой си, ама си oтвpaтителeн миpи3лив пyтьo.

  2. Защо тогава пак се върнаха към руската фирма? Защото поляците използват стари части, не дават гаранция и един летателен час излиза почти двойно по-скъп след техните „ремонти“. Тези дни Борисов всеки ден се хвали, че пак руската фирма ще ремонтира МИГ-овете. Защо тогава Ненчев загуби цяла година и рискува България да бъде отново осъдена да плаща неустойки за неспазени договори? Според Ненчев било „комично“, че той причинява вреди на фирмата, с която е сключен договор. Според Ненчев и другите разбойници, хванати от гората и сложени от глупави избиратели да съсипват държавата, договорите НЕ ТРЯБВА да се спазват и те могат да си правят каквото им е кеф. А после всички българи ще плащат милиард и половина лв., защото на Борисов му заповядала Хилъри да не строим „Белене“ и послушната банкянска подлога прекрати строежа, загроби общо 3 милиарда и нямаме централа.

 14. Да не дава Господ повече такива отрепки като Ненчев и Боко-т-и-к-в-ата да вземат властта . Да не дава Господ и такива отрепки като тебе и петрус да решавате съдбините на България . Говеда !

 15. Така е Северино:) Навремето такива като тоз, не само, че ги съдеха, но и ги осъждаха с най-висша мярка на наказание, или смъртна присъда за предаване/продаване на националните интереси. И много интересно как след 89 г смъртното наказание по този повод изчезна:) някои си осигуриха гръбчетата, жалкото животче и възможността да предават и Род и Родина и всичко и да си остават без наказание:) даже да си богати и властимащи:))) Хитро са го измислили по демоххратически

 16. “Следствието ще се докаже като такова,ако вкара един от министрите в затвора.“Как един Благо:)? Всичките са за затвор/конфискация. Верно е, че може да са изпълнявали и “чужди“поръчки, но да си признаят кой им ги е давал, защо, къде и пр. Тогава може и закона да не е толкова строг с тях и да им пощади осквернените животи..А и ще бъде пример за останалите правителства. Как да не работят и ръководят.

 17. ОТВРАТ!!! И това се нарича „български министър на отбраната“!!!! Този звеновод от свинефермата трябва да бъде съден като национален предател!!! И разстрел му е малко!!!!

 18. Да не дава господ друг такъв министър да защитава българските интереси.Дано Даниел Митов,Радан Кънев а може и Методи Андреев дастанат адвокати на Ненчев и да го направят национален герой.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.