Ненчев търси разум сред десните

Снимка: Архив

„Изпратих това писмо вчера и неслучайно го написах вчера в деня в памет на жертвите на комунизма с надежда, че ще бъде разбрано”,каза пред БТВ бившият военен министър Николай Ненчев във връзка с писмото, изпратено от него до Гроздан Караджов, Радан Кънев и Христо Иванов.

Бившият военен министър се надява, че партиите в дясното пространство ще се вразумят и ще се явят заедно на изборите. „За пореден път обричаме българската демократична кауза на провал. Трябва да погледнем истината в очите и да видим, че страната ни е изправена пред тежък избор”, смята Ненчев.

Той добави, че с Гроздан Караджов вече се е чул по телефона, за да обсъдят писмото, както и с Христо Иванов.

„Надеждата ми е да се явим като единен блок. Ако не – искам да разбера какво ни разделя”, допълни Ненчев.

Ненчев коментира също посещението на държавния глава в Брюксел. „Посещението на Румен Радев в Брюксел ще запомня с искането на нашия президент санкциите към Русия да бъдат отменени. Изглеждаше ми като посланик на Русия”, заяви Николай Ненчев.

Той добави, че е твърде рано да се правят оценки за принадлежността на Радев, а високият процент на одобрение се дължи на това, че е нов президент.

„Вчера като чествахме жертвите на комунистическия режим нито той, нито някой от администрацията на президента не се появи, което е много лош знак”, смята Ненчев.

По повод годишнината от първите присъди на т.нар. Народен съд, Ненчев каза, че политическата класа има вина за това, че не се говори по темата. „Това е национална черта, ние не почитаме само и единствено тези жертви, ние трябва да почетем историята и техните усилия. Те направиха толкова много”, категоричен е Ненчев.

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Нaбoрът дядо Пройчо от вход „А“ на нашия блок колкото пъти го види тoзи от снимката във вестника, свaля oчилaтa и започва да се кълне, че това е звeнoвoдa от свинeфepмaта в ТКЗС-то в тяхното село. И разправя още, че съселяните му щели да го прeбият с лoпaтитe, като го хвaнaли да чyka козата на кoмшиятa си Стoйчo.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.