На 24 юли 2019 да почерпят

Том Харди – красавецът с грозните роли Британецът е една от знаменитостите на съвременното кино

Румънската премиерка ще се кандидатира за президент

ФБР разследва 1000 опита за кражба на интелектуална собственост от китайци

Задържаха шеф от фирмата, в която работи Кристиян Бойков

Заев: Груевски присвояваше чужда история Припомни, че предишната власт в Скопие е провела масова операция, наречена антиквизация

670 евро глоба за тениска с щампа на марихуана в Хърватия

Френските власти разследват слух, че водата в Париж е отровена

В САЩ избраха военен министър

Експерт: На софтуерните специалисти да се преподава и етика

Жълт код за гръмотевични бури в 4 области утре

Тръмп: ЕС ни убива в търговията

Европейските консерватори и реформисти на среща с транспортните министри на България, Унгария, Латвия, Литва и Полша

Джелял ще получи възмездие за злините си

Любовният бизнес цъфти на Север, на Юг – джендъри на плажа

Ненчо Илчев: Славата и парите убиват човещината

На днешната младеж й липсват стремежът и борбата за успех, убеден е комикът

Ненчо Илчев е успешен и популярен актьор, комик и илюзионист. Роден е през 1972 г. в смолянското село Момчиловци. След като завършва гимназия в Смолян, записва за кратко зъботехника в Пловдив, а после се премества в медицинския колеж в София. Единствената му цел обаче е да стане актьор и илюзионист. Затова през 1992-1996 г. учи в НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов. От 1997 г. е актьор в трупата на Театър “Българска армия”. В края на 90-те години става водещ в предаването “Спукано гърне”, където показва фокуси. Публиката го познава от участията му в комедийното шоу „Комиците”, както и от ролята му на отец Григорий в сериала „Столичани в повече”. През 2006 г. печели наградата „Иван Димов“ за млад актьор за ролята му на Габриел Кънчев в спектакъла „Ножица-трепач“. Ненчо притежава най-богатата колекция от реквизити на големите български илюзионисти – Мистър Сенко, Орфи, Факира Мити и др. Със съпругата си Зорница са заедно повече от 20 години. Запознават се, докато учат в НАТФИЗ. Двамата имат син Момчил, кръстен на главния герой от култовия български филм „Време разделно”.

– Ненчо, ти си един от най-успешните наши артисти и илюзионисти. Къде обаче се чувстваш в свои води?
– Навсякъде, защото правя всичко с голяма любов. Това е детската ми мечта и съм много щастлив, че тя се сбъдна. Няма нищо по-хубаво от това да работиш нещо, което ти доставя удоволствие. Успехът ми до голяма степен се дължи и на късмета, защото без него нещата в нашата професия не се получават и аз съм благодарен на Господ, че реализирах мечтите си.

– От кого си наследил артистичния си талант?
– В рода ми никой не се занимава с изкуство, но пък всички много са ме подкрепяли и обгрижвали за всичко, което съм правил. Аз съм се родил и израснал по време на социализма, в дълбоката провинция, в Момчиловци. Тогава беше много трудно човек да се пребори да дойде в София и да се занимава с театър. Но моите родители винаги са ме подкрепяли още от 8-9-годишен, когато в двора на къщата ни събирах приятели, комшии, учители и съученици и правех представления. Майка ми шиеше костюмите, баща ми правеше перуки и декори, баба ми продаваше билети пред вратата, брат ми беше първата публика и всички изцяло ме подкрепяха, за което съм им много благодарен. Водеха ме на театър в Смолян, качвахме се на колата и отивахме в София да гледаме цирк.

– Какво си купи с първия хонорар?
– Ами фокуси. Оттогава, та до ден днешен аз съм болен на тема фокуси. Всичко влагам в тях. Събирам стари реквизити, аксесоари, костюми и искам да направя музей на фокусите. В момента имам най-голямата колекция в цяла Европа от реквизити.

– Известността промени ли момчето от Момчиловци?
– Мисля, че не е. Аз съм от хората, които се връщат назад. Просто съм имал много хубаво детство и са ми се случвали много хубави неща, въпреки големите трудности, и обичам да се връщам към детството си, да си спомням откъде съм тръгнал. Виждал съм мои колеги, които успехът и парите буквално ги унищожават като личности. Винаги ме е било страх да не се превърна в такова нещо. Популярността и повечето финансови възможности убиват човещината. За мен най-големият крах е, ако успехът те превърне в нечовек.

– Синът ти ще тръгне ли по твоите стъпки?
– Има артистични заложби, но няма абсолютно никакво желание да се занимава с фокуси. Още се лута в желанието си за бъдещето. Като всяко дете и него го теглят повече електрониките, техниките, футболът, но няма желанието, което съм имал аз на неговите години. Дори не се впечатлява от фокусите, както бях аз.

– Къде се крие тайната на успешния ти брак?
– Търпението е голяма работа. Човек трябва да прави компромиси, да премисля и най-важното – да обича половинката си. Зорница е най-точният ми съветник, винаги ме подкрепя.

– Ако имаше вълшебна пръчица, за какво би я използвал?
– Труден стана животът и много ми се иска хората да бъдат по-усмихнати и по-добри.

– Какво е мнението ти за младите, които днес завършват НАТФИЗ?
– Има много талантливи и кадърни сред тях, но те са с много по-различен мироглед. Аз ги харесвам днешните млади хора. Те са много по-интелигентни, по-информирани, знаят повече. Но пък им липсва романтиката на времето, в което ние живеехме, по отношение на кино, музика, отношенията между хората. Сега е много по-лесно. Решава, че ще става артист и ако не го приемат в НАТФИЗ, влиза в някой друг университет за театрално изкуство, а те днес са поне десетина. Няма ги стремежът и борбата към успех. Всичко се случва много лесно и бързо.

 

Проф. д-р Донка Байкова:

Няма вълшебна диета

За отслабване трябва да се положат усилия минимум две седмици преди плануваната ваканция, съветва експертът по хранене

Проф. д-р Донка Байкова е един от най-известните и търсени за консултации наши експерти по хранене и диететика. Специализирала е в Германия, Украйна, Унгария, Словакия. Ръководител е на Национален мониторинг на храненето на населението в България (2004). Участва в разработването на Национални препоръки за здравословно хранене населението. Ръководител на проекта “Разработване на наръчници за хранене със сборници рецепти за различни популационни групи”. Преподавател е в Медицинския университет в София. Консултира в Медицински център „Марковс“. Изготвила е индивидуални хранителни режими на не една и две български звезди.

– Проф. Байкова, дойде времето за лятна отпуска и плаж. Как да свалим набързо 3-4 килограма?
– Много често задаван въпрос от жени, а напоследък и от мъже. Моделът ни на хранене на нас, българите, през студените месеци е различен от този през топлите. Хапваме повече животински храни, по-блажни ястия и трупаме свръхкилограми. Сега обаче е лято. Има изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, нашенски, хубави. Ето защо с удоволствие бих ги включила в модела си на хранене за здраве, за подобряване на биотонуса, включително и заради самоусещането за лишаване от излишните килограми.

– Колко бързо можем да отслабнем?
– Това не става от днес за утре, с магическа пръчка. Ако имаше чудодейно хапче, щяхме да го знаем, да има дадена Нобелова награда. Както няма и вълшебна диета, въпреки че съществуват хиляди. За отслабване трябва да се положат усилия минимум две седмици преди плануваната ваканция.

– Какво можем да предприемем?
– Да спазваме диетичен режим. Той в никакъв случай не трябва да смущава ежедневието ни, защото всичко, което ни натоварва, го правим два дни, на третия го зарязваме по обективни причини. Количествата в никакъв случай не трябва да бъдат мерени с теглилка. Така че: избор на натурални храни, по възможност нашенски, и на минимално обработени технологично храни (казвам минимално, защото без сирене например, което е технологично обработен продукт, не става).

– Дайте примерен режим на хранене през лятото.
– За да не става стрес, трябва поне 2-3 дни да подготвим тялото, като бавно и сигурно започнем да се лишаваме от джънк – боклучавите храни. Това означава да премахнем лъскавите пакетчета, уличната бърза храна – пица, дюнер, банички. Минаваме на по-натурални храни, но вече вземаме и мерки за режима. Няма да стане с безразборно похапване. Трябва да имаме закуска, обяд, вечеря, ако е възможно – и две подкрепителни малки закуски в 10 и 16 ч. Ако няма друга възможност, те могат да бъдат чаша капучино или айран, един плод или зеленчук.

– А модерните сега киноа, чия?
– Виждала съм големи беди от чията. Тя е много хигроскопична – 10 пъти увеличава обема си, поемайки водата. Тя набъбва, по тази причина е нежелана от организма. Трябва да се приема в минимални количества, като хранителна добавка. Не може да е основна храна. Киноата отговаря на нашето просо, което е биологично чисто, защото просто вирее по планинските хълмове и не се нуждае от никакво торене. То е прабългарска култура. Киноата в момента идва от неизвестни дестинации със съмнително качество. Чух за стократно завишаване на съдържанието на пестициди. Освен това струва десет пъти по-скъпо от просото. Който иска, да я използва…

– Имате ли и други препоръки за лятото?
– Да, можете да я наречете „Диетата на Байкова“ – през ден кисело мляко, плодове и зеленчуци – дали ще направим таратор, дали тиквички с кисело мляко, дали спаначена супа, гарнирана с кисело мляко – всичко това на обяд и на вечеря, плюс много плодове. Казах през ден. На следващия – белтъчна храна – месо, риба, яйца, млечни продукти на обяд и на вечеря, на закуска – овесени ядки или филийка с лютеница, ако не обичате зърнените закуски. Следва отново млечно-кисел ден. Четвъртият ден да е въглехидрати на обяд, а за вечеря – зеленчукови блюда, гарнирани с въглехидратна храна – картофи, ориз, боб, леща. Все пак въглехидратите са нашият енергиен източник, но те трябва да са в ограничени количества, защото след вечеря лягаме и нямаме време да ги изгорим. А всеки грам въглехидрати организмът го превръща в резервни мазнини. Всъщност с програмата на Байкова за една седмица имаме кисело-млечен ден, въглехидратен ден, пак кисело-млечен, белтъчен, отново кисело-млечен, въглехидратен, и пак белтъчен ден. Кисело-млечният ден трябва да е съчетан с много зеленчуци. Това е съвсем приложимо през лятото.

 

И ОЩЕ

Зорница Линдарева си няма гадже

Азис се сдоби със зъби като елмаз

Люси Дяковска отпадна от немско шоу

Присъствието на Софи в учебник разпали страсти

Наум Шопов ще става баща

Родни знаменитости се снимаха по халати

Нелепа смърт отнема живота на Бон Скот

Военните търсели скелета на двуполов Адам в Царичина

Кобрата с нова тактика: Оставете Суши на мира!

Иванка Тръмп стилна и в най-големите жеги

Д-р Ивет Райчева: Нормалното раждане е по-добро за бебето и родилката

 

ТЕЗИ И ОЩЕ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 3 ЮЛИ

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.