Приеха в болница журналиста Димитри Иванов

Министър Аврамова: 60 млн. лв. са необходими за ремонт на АМ „Тракия“ в участъка Чирпан – Стара Загора

Гръцките фермери отново по пътищата, в понеделник започват мобилизации

Президентът прати бюджета в Конституционния съд Според Радев непостъпването на средства от концесията на летище София във Сребърния фонд е неприемливо

Жертвите на атентата в Страсбург вече са четири

Швеция подобри офертата си, предлага ни 10 изтребителя „Грипен“ на цената на 8

Мария Габриел: Телефонните обаждания и сърфирането в интернет са се увеличили след премахването на таксите за роуминг

Гръцката полиция задържа наркостока за над 100 млн. евро

Началникът на КАТ в Казанлък се е самоубил

Самолет C-27J „Spartan“ транспортира медицински екип за донорска ситуация

Министър Маринов: Длъжници сме на децата като институции и като родители

Прекъсвания на тока сринаха системата на КАТ Проблемът е отстранен

От Болница „Лозенец“ благодариха на премиера за решението му да запази статута на лечебното заведение Ще продължат да подкрепят идеята за изграждането на нова Национална детска многопрофилна болница

Президентът Радев изпрати съболезнователно писмо до Ердоган по повод влаковата катастрофа в Турция

Радев заминава на двудневно посещение в Йордания И съпругата му ще бъде с него

Неолибералната машина на неравенството се срутва от Германия до България Как се стигна до загубените гласове на християндемократите и социалдемократите

Нараства пропастта между бедни и богати, създава се нова класа на ниско платени работници

Германия е с най-мощната икономика, хегемон в ЕС. България е в неговата периферия, бедна и надяваща се и на „голямата началничка“ Меркел. Но „европейският път“, по който вървят е един и същ, и в двете действа машината на неравенството и несправедливостта, която ги плъзга по нанадолнището. Със загубата съответно на 8.5 и 5.2% от досегашните гласове и рухването до най-лошите резултати от 70 години насам, християндемократите и социалдемократите там са явно основните губещи в последните избори. Тяхната загуба е катастрофална на територията на бившата ГДР, която така и не бе интегрирана в обединена Германия и е в много по-тежко състояние, поради което там и християндемократи и социалдемократи са по-изборен резултат след двете антисистемни партии от ляво – Лявата партия изпреварва ГСДП, а от дясно дясната Алтернатива за Германия е преди християндемократите.

Справедливостта присъства в програмите както на двете системни партии в Германия, така и на ГЕРБ, и на БСП у нас. Тази справедливост обаче именно през последните години изчезна и обществата стават все по-несправедливи, а системните партии губят позиции. Особено силни са следствията за социалдемократите, тъй като техните избиратели много по-остро се нуждаят от нея, а тя намалява. Още Шрьодер, който прие програмата за „Новия център“ – германска версия на блеъристки отказ от предходната социалдемокрация, проведе серия от реформи, удрящи социалната сфера – ограничения в заплащането, намаляване на средствата, давани за безработица и здравеопазване. В резултат на това нарастна пропаста между бедни и богати и бе създадена нова подкласа на ниско платени и временно заети работници. Това доведе до разцеплението на партията и отделянето на Лявата партия, начело с Оскар Лафонтен през 1999 г. Същите процеси на нарастваща несправедливост, свързана с изострящи се социални проблеми, протекоха и по времето, когато социалдемократите станаха присъдружна партия на Меркел. От 2012 г. с 2.1 милиона човека са се увеличили хората, живеещи на държавни помощи. Дистанцията между Западна и Източна Германия не намалява, а се разгръща подобно на тази между София и Северозападна България. Неравенството бежду бедни и богати нарастна по време на 12-годишното управление на Меркел. Реалните заплати са под средните за 1990 г., докато БВП на човек от населението е нарастнал с 25 %. Неравенството в богатството в Германия е по-голямо от това в другите страни на еврозоната. Почти никъде другаде в Европа най-богатите 10 % не притежават почти две трети от цялото национално богатство, докато в същото време 40 % от населението няма почти нищо.

В най-мощната икономика в ЕС тенденцията на разделяне на обществото на бедни и богати е същата както в най-бедната и периферна България, която мечтае да стане като Германия. Според последните данни на Евростат в България в риск от бедност след социалните трансфери се намира 21.5 % от населението, а в Германия са 17.1 – разликата не е голяма. И в България, и в Германия тя е по-голяма от 16.3 – средната за ЕС и не намалява, а расте.

И в Германия, и в България делът на работещите бедни се увеличава. През 2006 г. в България работещите бедни са били 5.4 %, а в Германия малко повече – 5.5 %. През 2015 г. в Германия те са вече 9.7 % от всички заети, а у нас са 7.7 %. Тук Германия се срутва по нанадолнището на неравенството по-бързо от България.

Ако в Германия е така, то какво да кажем ние с гайдите. През 1989 г. – последната година на социализма, индексът на Джини, измерващ неравенството, в България е 21.7, което означава, че страната ни е едно общество с високо равенство. През 2006 г., преди влизането в ЕС, той е скочил на 32.1, а през 2015 г., след осем години консумация на „европейски ценности“, той е станал 37. Според „Индекса на социална справедливост“ в държавите от ЕС през 2016 г. българското общество е сред няколкото най-несправедливи в ЕС – нарежда се на 26-о място от 28 държави, като след нас са само Румъния и Гърция. България е страната с най-несправедливата данъчна система не само в Европа, но и в цялата българска история, облагодетелстваща богатите за сметка на бедните.

Не е случайно, че у нас върви инициативата „Да спрем машината за неравенство! За справедливи данъци!“ на синдиката „Подкрепа“, „Солидарна България“, леви партии, известни интелектуалци, подписка в интернет за промени в облагането на минималната работна заплата и ДДС-то за лекарства, храни, детски дрехи. Тя е слаб опит да се спре машината на неравенството, която ще има все по-катастрофални следствия.

Колкото повече данъчното облагане е изместено към косвените данъци и плоския данък, толкова по-неравно и несправедливо е едно общество. Българското общество е най-несправедливото в това отношение в ЕС. За социални разходи в ЕС се дават около 29 % от БВП на всичките 28 държави. В България обаче този дял е само 18.5 % и ние сме между най-ощетените.

Доклад на МВФ показва, че икономическото неравенство забавя растежа и в страни като нашата, където то е между най-високите, няма как да има и висок икономически растеж. Неравенството увеличава смъртността сред по-бедните. В Германия заможните хора живеят средно с 10 години по-дълго от бедните. А това означава, че бедните финансират косвено по-дългия живот на богатите. Бедният работник цял живот плаща пенсионни осигуровки, но поради това, че яде по-евтина и нездравословна храна, подложен е на повече несигурност и стрес, умира по-рано и на практика финансира пенсиите на богатите, живеещи по-дълго. Повече неравенство означава повече хора убивани по-рано от капитализма.

Неравенството има навсякъде и етнически, религиозни и расови измерения – от Америка на Тръмп, през възхождащата благодарение на антиимигрантска риторика „Алтернатива за Германия“ до сблъсъците у нас от Катуница до Асеновград. И това е само началото, което ще ражда от една страна ислямски тероризъм, а от друга – фашизоидни сили. Решението на проблема с гетата съвсем не са булдозерите, бутащи къщи. Ако неравенството нараства, а у нас това е постоянен процес 27 години, резултатът тепърва ще бъде разпадни процеси в съществуващата система.

В историята през последните векове нарастващото неравенство е водело до конфликти, войни, революции, въстания, тежки кризи от рода на тази през 1929-1933 г. и фашизъм. Мислейки си за България и Германия, попаднах тези дни на статия във в. „Гардиън“ със заглавие, шокиращо вярващия в евроатлантическото бъдеще на България нашенец: „Като залязващите сили от миналото, Великобритания показва признаци на терминален упадък“. Все пак Великобритания е най-евроатлантическата страна в Европа. Ако тя е в терминален упадък, какво ще стане с нас?

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (44)

 1. Адмирации проф. Проданов !

  Както винаги, написаният от Вас анализ е на най-високо ниво !

  1. Това може да е високо ниво само в сравнение с „Тигре, тигре…“ Но сигурно това е критерия ти.

 2. Таралянкоолу,
  ти си толкоз професор, колкото българската овчарка на Путю!
  Даже обратното – тя е по-професор от теб!

  Цялата ти статия е само мантрата неравенство, неравенство, неравенство!
  И цитиране на едни проценти и индикатори на евростат!

  Ха сега, шуте (придворен професоре от позитано!) обясни на неравния български народец следното:

  Годината е 1968. ВСИЧКО е собственост на Партията.
  И доходите са следните:
  На село – 1 лев заплата за трудоден! (По това време се работеше и съботата, та „трудодните“ в месеца бяха 25
  С други думи – на село „заплатата“ беше МАКСИМУМ 25 лева на месец!
  В града – минималната заплата беше 40 лв. на месец, Средната – 80 лв. на месец
  Съотношение минимална/средна = 1/2
  Съотношение минимална пенсия (15 лв. на месец) към минимална заплата е 1/3 (приблизително)

  И в същото това време, когато неравният български народец получаваше по около 70 лв месечно на човек – по
  същото това време
  ТАТО СЕ РАЗПИСВАШЕ НА ВЕДОМОСТ ЗА 4 ХИЛЯДИ ЛЕВА МЕСЕЧНО!

  И ти имаш наглостта да говориш за „равенство“!?

  Положението сега е абсолютно същото каквото беше и при тато!
  Минимална работна заплата 460 лв.
  Минимална пенсия 180 лв. (съотношение 1/3 приблизително)
  Средна работна заплата 900 лв. (съотношение 1/2)

  КЪДЕ Е РАЗЛИКАТА. БЕ ИДИОТ?

  Всичко останало като разлика е С В О Б О Д А Т А
  Днес можем да отидем където си поискаме да си „вадим хляба“!
  Днес можем да си създадем СВОЕ „ПРЕДПРИЯТИЕ“, ако ни стигат силите и ума!
  Днес можем да се самоосигуряваме и за 10 хиляди лв. доход, стига да го имаме.

  Но също така важи и следното:
  свободни сме да избираме при кой „професор“ да учим – при теб таралянкоолу – Н И К О Г А! (Ще умреш гладен с твоята „професорска деятелност“!)
  свободни сме с кого да живеем!
  свободни сме на кой Бог да се кланяме!
  Свободни сме къде да живеем! (Можеш ли да разкажеш, таралянкоолу, КАК ПОЛУЧИ „СОФИЙСКО ЖИТЕЛСТВО“?)

  Всичката тази СВОБОДА е нещото, което лека-полека ГРАДИ НОВА БЪЛГАРИЯ!
  И в тази нова България никога, ама никога няма да има място за такива проруски идиоти като теб!

  1. Дай източник за 4 бона на тато?
   За селата знам, че 70те вече не беше така.
   А видно е, че в нова България има място за идиоти кат теб. Да прославят пак линията на партията.

   1. Чети бе чукча, чети. Има и архиви и десетки статии и книги по въпроса. Ма като всички руски тролове не си влизал никога в библиотека, камо ли да си виждал архивни документи.

    1. Кат има архиви, дай реферънс да видя.
     На лъжите на жената от пазара само де6илите вярвате.

  2. Не се ядосвай. Той го е писал това като за пред ВАК и вече си е взел парите. Предполагам, че сега ще се изненада, че некой изобщо го е чел. Но пък си има дежурното арогантно обяснение. Те, техни благородия, прислугата на ЦК, сега прислуга на олигарсите, или на „кой плати повече“ в краен случай не слизат на нашето ниво. Приравнили са ни за себе си априори на изкуфелите червени разлигавени баби на Бузлуджа.

  3. Ти си голям глупак. Тия приказки за свободата можеш да ги разправяш на баба ти смотаняк долнопробен.

 3. Статията малко башва уродливите либералисти… Но след четири години това ще се смята за твърде конформистко писание, напомнящо сегашнния пропагандатор на системата дв.

  1. Я опитай пак на български да напишеш туй дето на флашката е на руски. Славянски малко или много, но българската граматика се различава съществено от руската.

 4. За да има равенство трябва проф. Проданов – с висше образование и сума писания (докато стане проф., а и след това), да получава колкото уличната метачка или готвачката в детската градина отсреща. Това ли е целта на занятието комунистическо? Ако не е – каква е?
  Каква да е разликата в заплащането на м/у високо и нискоквалифициран труд:
  10%, 100 %, 1,000% ???
  С примери – моля.

  1. Целта на занятието комунистическо е вчерашните селяни да станат утрешните капиталисти.

   1. Като евроатлантика плевнелиев и мнодо други седерасти и гербаджии…
    Ценности.

 5. Аз съм убеден комунист, и християнин! Разбрахте ли, какво ви КАЗАХ?

  1. Няма как да си хем комунист хем християнин.. Комунизмът не е идеология на лъжата, докато религиите се основават именно на лъжата сплашването даже и насилието с цел да накарат бедния да не търси сметка от богатия който го ограбва с тарикатски легални методи.

 6. Проблемът на капитализЪма далече не е в това, което се опитва да ни пробутва жалкият „професор“. Писанията му са толкова комични, че са по-скоро за вестник Стършел. Основният проблем на съвременният капитализъм е т.н. растеж, който наистина може да доведе до „терминален край“ всички нас.

 7. Още един от професорите на кило. Никакво неолиберално неравенство не се е срутило. Щото това значи, че е настанало някакво неоконсервативно или неокомунистическо равенство, а това не а така. Станалото е, че популистите са спечелшли повече от очакваното. Това обаче нищо не променя. Те няма да бъдат допуснати до властта и на следващите избори ще изчезнат. Така че русолизците, точно като случая с Тръмп, няма на какво да се радвате.

  1. То и комунизма немаше да падне… дядо ти със сигурност е викал да живее сталин, другия де6ил – баща ти за тошо, а ти най големия от тримата – за който е на власт. Въпрос на ценности кат плевнелие.

 8. Разбира се, че путараш :))) греши:) Да си вадиш хляба по света както е сега в България или масов гурбет не е хмм успех, а срам за една държава, или стабилен критерий, че тази държава е пропаднала и фалирала:( И знаем какво се работи от 80-90% от българските гурбетчии по света…И преди да пише и смята заплатите преди 89 и сегашните защо не е сметнал и написал цените на сегашните жилища, храна топло, транспорт и пр. Цената на кашкавал Витоша тогава беше 1.80 – 2.00 лв. сега е между 15-17.. Топло за студен месец беше 7-10 лв за 65 кв апартамент. Сега ние платихме 200 лв за топло, вода и ток, за 3 месеца без изобщо да ги ползваме, напълно изключени..За цените на билетите, градски и междуградски изобщо се мълчи:) Но, както всички знаем, има около 5- 10 % сега в България, които живеят, знаем начините, много по-добре отпреди 89 г., И затова ще има подобни постове и “мнения“:))) Нека се направи РЕФЕРЕНДУМ по този повод и се установи истината:) Някой много го е страх от разните референдуми, а въпроса за социалното равенство е животрептущ и актуален по цял свят. По цял свят хората са недоволни от % на богаташите, които знаем как стават такива:((( и експлоатацията на човек от човека:(

  1. Значи ще напишеш историята на Българското възраждане наново. Тогава никой нищо срамно не е виждал в гурбетчийството, а селища като Копривщица и Котел, от където идват 2/3 от националните ни герои дължат икономическия
   си просперитет на гурбета. Няма да се впускам в теорията на модернизациата , в която гурбета играе също важна роля, защото това е висока летва за теб.

   1. Класически глупак. Копривщица и районите на Априлското възстание са богати с животновъдство и свързаните с това занаяти или процеси. Конкретна причина за бунтарството е въведената от турция либерализация на вноса на кожи и пр. продукти.

    1. Майсторски ретърн! Бравос! Слушал си в школата, а не си пасал трева, като обединената братъшка, дето смърди на разведка от километри!
     Но на въпроса. Човекът говори, че в миналото на гурбетчиите се е гледало с добро око и родните им места са просперирали. Ти защо се опитваш да изместиш въпроса, като ни в клин, ни в ръкав видоизменяш тезата му, акцентирайки върху априлското въстание? Апропо, не отричам, че нововъведения данък е изиграл голяма роля за избухването му. Но не основна, коментя! Не основна… Почти всеки път се налага да пиша едно и също – извадени и хвърлени на „баламатума“ парчета истина не доказват правота. Полуистината си е откровена лъжа. Даже и по-лошо. Може би за това вече няма статии в подкрепа на най-добрия приятел на г-жа Лъжа – г-н Полуистина. Видяха, че няма как да излъжат хората и се спряха. За сега!

     1. На гурбетчията винаги се е гледало като на дойна крава…
      А това, че гурбетчиите са правели подбалкана и в частмост копривщица богат е лъжа. Ся, че говедата искат да бъдат лъгани е факт. Както и, че си смотен сенилен демент.
      Обвктивно хората забогатели в България с предприемачество и лични сили заслужават (и са го заалужавали и получавали) повече уважвние от гурбетчиите… Но роденият за роб няма как да гледа така.

 9. Отговорихме на уточняващ, но много странно поста ни не беше допуснат:)))

  1. Не знам кой греши, ама …
   1984 г. минимална работна заплата – 80 лв.
   един бял хляб – 26 стотинки
   С една минимална заплата можеш да си купиш 307 хляба
   Днес 2017 г. минимална заплата 460 лв.
   един бял хляб – 1.20 лв.
   С една минимална заплата можеш да си купиш 383 хляба

   1984 г. – 1 кг краве сирене струва 2.60 лв
   С една минимална заплата можеш да си купиш 31 кг краве сирене
   Днес – 1 кг краве сирене струва (да речем) 10 лева
   С една минимална заплата можеш да си купиш 46 кг сирене.

   Така, че путараш не греши!
   Просто на русофилистиците им се ще да живеем по-бедно от комунистическо!
   Ама не е така!
   По-добре живеем!
   Поне за тези, които работят!
   Под по-добре разбирам едновременно и по-свободно, и малко по-богато!

   1. Дон Педро, леееекинко грешиш. На цена 26 стотинки се продаваше Добруджата, който сега е 75 стотинки в Кауфланд. Белият хляб струваше 34 стотинки. Не се заяждам! Абсолютно си прав в тезата си. Но аз робувам на истината и няма да търпя нищо друго, освен цялата истина! Апропо, само ако сравняваш типовия хляб тогава /18 ст./ и сега – около 1,5 лв. можеш да получиш паритет. Но тогава типов хляб са купуваше само за прасетата. Ядяхме си основно Добруджа – 26 стотинки. Бял купувахме само, ако Добруджата е свършил. И между другото, сега се сещам, че хляб се караше само сутрин, от понеделник до петък. Ако в петък не купиш за събота и неделя – меси се тесто и се прави баница. И се псува Тодор Живков… Ама не само за хляба, де – сирене, кренвирш, кашкавал, салам… – докарат в четвъртък сутрин и кой купил – купил. Останаките – боб и леща! ПО-ЛОШО ЛИ ЖИВЕЕМ, А?

    1. Баси, баси… И аз съм свднал да обяснявам живота на отрепки дет са си бровли стотинките да си купят хляб, мляко и сирене…нормално е овце кат вас да вервате на поръчкови дисиденти кат плевнята и възхищавате на немското стадо…

 10. Професорът е висока класа, храчките на поплювковците не достигат и до глезените му. Западните ни „приятели“ превърнаха България в мизерна кочина, народът ни се пръсна по света от тукашната капиталистическа хубавиня. Помиярската власт се крепи единствено на чужда сила, никаква демокрация няма, нито реални партии, нито реален политически избор. Дръпнат ли се американците, а това е неизбежно, от седерастията и гейщаната няма да остане и следа.

 11. дон педро – путараш:))) хаха пак излъга:) 1984 г мин. заплата 120-125 чисти:) Кг сирене краве 2,20 – 2.40. Може да е имало и 2.60 , но ние купувахме от това:) С една заплата можеше да се купи 50-55 кг. Мин. заплата днес, чисти около 400 лв. имаме приятели, които работят за толкова. Цената на сиренето, да речем 10 лв, но по-качественото, отговарящо на БДС е над 10 лв. 12-13 лв. Колко можем да си купим. Подобно е и с цената на всички продукти. Кашкавал Витоша около 3.20 лв сега 15-17 лв. Жилищата, 84 г двустайно около 6 000 лв, сега същото е около 90-100 ++++ хил лв:))) Не говорим за парно ток и др. ОСНОВНИ стоки и услуги..Колко е грозно да лъжеш:)

  1. Лъжеш бре, братушка! Килограм сирене си струваше точно 2.60 лева. То за това в белота си имаше лаф, като овътриш противника – „Пиши ми кило сирене /26 точки/“! Ама от къде да ги знаеш тези работи… Школата в Кремъл не ви учи на това! А и ти не си внимавал много в час. Виж коментя! Учи се от него! Не само правилно пише, ами и по византийски си върти задника, да не го отнесе прекалено четвъртит. В повечето случаи без успех. Но все пак….
   Колкото до жилищата и колите – имах 18 годишна вноска за жилище и 15 за кола – 2х1 500 лева. Такива, като мен бяха поне 500 000. Сега си представи, че някой ти даде безлихвено почти 1 милиард за 15 години…. Това беше един от начините комунистическата ни власт да ни ограбва. Колкото до колата и апартамента, така и не ми излезе реда да купя, та колко са стрували даже не ме интересува!
   Заври си и тезата и доказателствата в четирибуквието и се махай от форума ни, разведко!

 12. Как ще убедиш тези които получават 7000 лв. заплата месечно и тези малко по малко от 7000? Нали те ни управляват! Те само обещават 300 лв. пенсии и какво? Но техните заплати се повишават, а нашите не! ЗАЩО? Защото сме простаци и работим за тях, а те без нас не могат. Нека максималната заплата да има таван 3000 лв., както пенсията има таван 900 лв. Тогава ще има поне някакво равенство. Призовавам всички да се борим за за заплати 1 към 3, както беше при Тодор Живков.

  1. Лазаре, не говори в множествено число. Простак е производно на прост. Ти, като си прост тъпанар с незавършено средно /иначе няма да се молиш за минимална заплата, която гарантира минимална пенсия/ – НЕ СИ КРИТЕРИЙ, бре! Повечето хора учат, за да получават повече. А тези, на които не им се учи отиват в чужбина. Аз три висши завърших, за да живея нормално. Ако трябва и за четвърто ще уча, но тая простотия – да лежа и да се оплаквам, че вземам малко – НИКОГА НЯМА ДА Я ДОПУСНА!
   А ти си призовавай! Лумпени винаги ще се намерят. Само да те светна, че пчелите търпят търтеите само до края на есента. След това ги гонят от кошера!!!

 13. Не знам колко плащат за публикуването на статия тук, но си мисля, че почти всеки средно интелигентен човек на 60 и повече години може да я напише! Тя е само констатации. Майката му е да предложиш решение, което да защитиш! Другото са приказки за пред местната кръчма!

  1. Ти в днешната журналистика колко решения си видял? Те до същината на проблема ги е страх да дълбаят или просто не могат… Да не говорим, че професорите и те са хора…
   Просто по- кариерно ориентирани.

 14. По-рано всички живееха еднакво зле, сега една част от тези всички не живеят толкова зле, а друга още по-малка част живеят добре. Вярно е, че има и част, която живеят много зле, т.е. си мечтаят за бай тошо. Решете си кой къде попада в тази класация, но да се твърди изобщо, че тогава било по-добре от сега е малоумно.

 15. Нямазначението или мазнето пак си показа жалката физиономия:))) Много плюе соца, значи е бил активист/ка по това време или партиен секретар и сега иска да се хареса на сегашните си босове, довели България до това плачевно състояние и Народа до масова емиграция и беднотия..хахаха И каква злоба и грубост + примитивизъм:)) Пак бъркаш душко нещастна. Имаше сирене краве, което беше на по-дребни парчета нещо като второ качество и то беше по-евтино от 2.60:) Ние от това сирене купувахме, защото го използвахме за салата, Мама правеше баница или го слагахме на филията с масло:) Имаше и смес сирене и то също беше евтино и достъпно за всички. Не знам за твоето хмм жилище, но нашето жилище края на 60-те, нач. на 70-те г 65 кв м. полите на Витоша, струваше 6. 800 лв и чакахме 5 г. Водехме се крайно нуждаещи. Можехме и по-рано да вземем, но Родителите не харесаха предлаганите жилища. Сега това жилище струва 120 хил. лв.:) Имаше и други начини и ти ги знаеш, но те е мързяло да работиш. За младите семейства се даваха сравнително бързо жилища, ако някой от семейството работеше по строителството първо 9 мес. После станаха 12. Наши познати взеха за няколко години двустаен. Работеха предимно родителите им – бащата строител. Даваха се жилища и по месторабота. И жилищния проблем се появи, когато в София и в големите градове, започнаха да идват повече хора. В малките градове и селата жилишния проблем го нямаше изобщо:) Колкото за колите ние не се интерсувахме от кола:) Има други по-важни неща от коли и вещи…Някои много се заиграха да плюят соца..дажи се появила инфо, че тогава е нямало самолети, че едва ли не сме живели без радио, култура, книги, спорт, като в каменната ера хехехехе.. дааа, ама неее:)) Много зле живеят по-голямата част атр 123. лични наблюдения..

  1. Разбрахме, че е бил беден лузър и виждаме, че сега е самотна сенилна деменция. Логично е този преход да е съпроводен от същността му на отрепка.

 16. По всичко си личи и всеки го вижда, че имаме платени тролчета тук. Може да е само един, с няколко именца:)) И също така виждаме кои са лумпените тук:) Защото иначе лупени и неуки трябва да наречем всички български учители, учените, университетските преподаватели и огромното (над 90%) работещо население в България:( Тъжно е..И това с 3 – 4 висши образования е пак лъжа, защото в коя държава го има това, човек да взема няколко висши, за да получава нормална заплата:))) хахаха А ние сме търпеливи, но е време за тролчето с много имена, да си събира ‘остроумните“ прилагателни и да напуска форума:))) А защо на нас ни се струва, че може да го познаваме хахахахаха Идва времето, когато ще застанем лице в лице и тогава ще видим кой какъв е:) Под прикритие е лесно да се дрънка, може да му се плаща, но все пак:)

 17. За коментиращите тук соросоиди: В три поредни събирания форумът в Давос, който се контролира на практика от Билделбергския клуб, оповестява, че нарастването на имущественото неравенство е един от най-застрашаващите съществуването на човечеството на планетата процеси. А този процес е стартиран от политико-икономическата управленческа система на глобализирания неолиберлизъм. Така че това, което авторът е написал сега, световните експерти в тези области на практика го знаят още от преди три години. И никой до сега не се е опитал да го опровергае.

  И именно този процес е причината за английския брексит, за сащенския Тръмп и за идиотизмите на сегашния политически евроелит.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.