На 18 юни 2019 да почерпят

Макрон призова за диалог с Иран и призова Техеран към търпение

Българският език е петият по популярност в „дарк нет“

Премиерът Борисов е провел телефонен разговор с генералния секретар на ООН Двамата са обсъдили борбата с климатичните промени и опазването на околната среда

Мъжете съжаляват за пропуснат секс, жените – за случил се

Масов бой пред Съдебната палата в центъра на София

Ядрените сили с по-модерни арсенали Москва разполага с 6500 срещу 6185 за САЩ

Част от черешите в Сливенско остават необрани заради ниски изкупни цени

Френски милиардер купи аукционната къща на Sotheby’s

Най-голям ръст при заемите до 250 хил. лв.

Суперкомпютър като на НАСА догодина в България (обзор) Технологията ще бъде използвана в медицината, фармацевтиката, автомобилната индустрия, строителството, от климатолози, спецслужби и др.

Могерини: Доверието в ЕС ще пострада, ако не започнем преговори с Македония и Албания

Бившият египетски президент Мохамед Морси почина в съда

Деница Златева: Не съм очаквала такава буря заради оставката на Нинова

Няма македонска нация преди 1944 г. Гоце Делчев в писмата си пише, че е българин

Неолибералстващата пасмина истерясва по американски модел

Нелоялните „реформатори“, зелените терористи и соросоидната дружинка за производство на протестърски акции опитват да компрометират правителството

Неолибералстващите са близо до фашистите и болшевиките по мракобесие, методите и крайните им цели са същите

Eдинственият извод от историята е, че от нея не се правят изводи, писа хумористът Бранислав Нушич. Днес за пореден път гледаме доказателства за същото в изпълнение на нашенски политически актьори. Вместо енергично да подкарат кервана на изпълнителната власт, те губят ценно време, нервно тъпчат на място и се стараят да угодят на истеричното врещене на зелени, розови, сини, червени и прочие политически терористи.

Властта в парламента е получена след убедителния вот на избирателите, правителството е формирано по всички демократични правила, според които на загубилите изборите им остава да се подчинят и играят в опозиция. Не би! Напълно закономерно неолибералстващата пасмина се тръшна в истеричен припадък и наду медийни вувузели срещу част от коалицията. Всъщност срещу резултатите от изборите, които отново показаха реалната им политическа тежест и отношението на българите към техните партии, водачи и идейни ценности.

Но защо премиерът, депутатите и ръководството на ГЕРБ за пореден път се хващат на гаднярските им номерца, влизат в обяснителен режим пред крайно незначителни групички и субекти с лоша слава в обществото? Знайна е единствената сериозна причина – външният натиск. Нищо, ама съвсем нищо друго значимо не стои зад вчерашните и утрешни „реформатори“, непеошници и гейпарадисти.

А зад зелените маймунджилъци прозират главно интересите на чужди бизнес играчи, другото е болната страст на шепа наглеци да тормозят хиляди собственици на имоти. С присъщата за почти всички непеошници извратена радост, че от подривните им действия за хората има вреден ефект, но пък на тях носи ползи. Властта не се съобразява с обществените интереси, а с техните изцепки, ерго те са умни, красиви и още за каквото си фантазират и претендират.

Така със сила изникна въпросът в „Труд“: „Кой ни управлява всъщност, господин Цветанов – ГЕРБ и патриотите или зелените лигльовци?“ Защо с всичката си воля за управление връщате назад разумен закон, за да угодите с извинителна усмивка на горните шумни наглеци? Щом имате парламентарно мнозинство и стабилно правителство, такъв ход неизбежно се тълкува като „любовна серенада под зеления балкон“!

Ами подминавате ги като бърз влак малка спирка и тогава ще се приеме, че изпълнявате управленските си функции!

Добре е най-сетне да проумеете, че българите гласуват пропорционално или мажоритарно за вас преди всичко, за да им се махнат от главите онези негодници от неолибералстващата политическа и околополитическа пасмина. Тя като цяло и в отделните си сегменти се провали напълно и безвъзвратно за самостоятелна употреба.

Има на разположение единствено техниката да ви тероризира и по този начин подтиква да изпълнявате външните инструкции към нея. Да ви дърля с вувузелене от улицата и особено от екраните на услужливи телевизии или да ви сритва коалиционно отвътре, ако чуждите й благодетели ви заставят да я присламчите към властта. Може да не ги щат избирателите, да ги мразят българите, но често успяват чрез ГЕРБ да постигат част от щенията си.

Значи предстои намразването на ГЕРБ, то вече е в ход, факти има достатъчно, тенденцията става забележима. Нали с този мотив предишното правителство подаде оставка след показателните според премиера резултати от президентските избори! Колко пъти още ще се печели след отказ от управление насред мандата при предостатъчна парламентарна подкрепа? Следващ такъв „маньовър“ масово ще се възприеме като израз на страх и безотговорност, като признание за непригодност да се върши някаква народополезна дейност.

Към това е насочено актуалното подривно мероприятие на пасмината, наречено „Нацисткия скандал“. Скандал някакъв тече, но не е нацистки. Поради липса у нас на нацисти, фашисти и прочие трайно сатанизирани след световната война феномени от миналия век. С оглед вота на избирателите ГЕРБ естествено си покани за коалиционен съюзник „Обединените патриоти“, които лоялно подкрепяха и предишния кабинет.

Именно нелоялните тогава „реформатори“ и соросоидната дружинка за производство на протестърски акции яростно напират да компрометират тази управленска връзка. Знаят, че с оглед своите интереси в операцията ще се включат ДПС и особено БСП с ляво-дясното си троцкистко ръководство. ДПС и преди скандала настояваше за отстраняването на „Обединените патриоти“ от изпълнителната власт, сега просто напомня за същото.

Позитанците строго по Нушич не са извлекли важни за себе си и партията поуки както от последствията от кървавото преследване на „монархофашисти“ преди 70 години, така и от своето заклеймяване и опити за преследване след захвърлянето си от Кремъл. Хиляди българи, повечето от които невинни, са потърпевши от репресиите на комунистическия режим, извършвани нерядко без съд и присъди. Имало е сред репресираните и немалко жестоки крепители на царската власт, примитивни биячи и убийци на държавна служба, възторжени симпатизанти на Велика Германия, но истинските идейни и политически изявени като нацисти и фашисти са били незначителен процент.

Палачинката се обърна, дойде време по същата рецепта комунистите да станат обект на дамгосване с поставяне под един знаменател с манипулативното приравняване на комунизма и фашизма. Отново прогонване на създадения през годините управленски, военен и професионален елит, отново както след септември 1944 г. високи и средни държавни позиции се заемат от люде некомпетентни, безотговорни и просто нефелни за сериозна работа.

По главните критерии БСП е скъсала връзката си с БКП, но с практиката да клейми и злепоставя с поставяне на различни хора под един знаменател очевидно не е. Като ревностни социаллиберали позитанците заедно с неолибералстващите космополити се нахвърлиха срещу „Обединени патриоти“ по повод нищо незначеща в политически план стара снимка. Истерични словесни атаки заляха съвсем прясно назначения Павел Тенев, а в биографията му няма абсолютно нищо политически укорително. Не е нацист или фашист, но на онези много им трябва нещо такова за обект на нападки, лепнаха му желаните етикети и го обявиха за „вещер“. Набедиха за такъв и Иво Антонов, шеф на дирекция в МО.

Какво да правят, като желаят да гонят, налага се все някого за нещо да дамгосат, да го пекнат на медийна клада и да му искат оставката. И вицепремиерът Валери Симеонов искат да се маха, лоши снимки в концлагер бил правил, спотайвал може би и антисемитски мисли в главата си. За нищо такова няма данни, но колко му е да ги съчинят и да ръчнат „Шалом“ да напомни за холокоста.

А шефът на ПАСЕ Станишев да смъмри Борисов за лошия му избор на партньори. Гони ги тия националисти, Борисов, нацисти са те! Я той как се издигна, след като сладко се целува насред София с пламенния евроатлантик-ердоганист Местан!

„От всичките зам.-министри на „Обединените патриоти“ Тенев беше най-добрият и най-подготвеният. Истински съжалявам, че това се случва заради подобна глупост от негова страна. Човешко е по време на командировки да се правят такива шеги“, казва премиерът и е много близо до точната оценка. Но отстрани и двамата набедени, така угоди на собствените си душмани.

А именно неолибералстващите са най-близко до фашистите и болшевиките по мракобесие, методите им са същите, крайните им цели са същите и като тях са готови света да удавят в кръв. Както за онези, така и за тези родолюбците и патриотите са първи противници и обекти за свирепа агресия. Това виждат как се прави в САЩ срещу новия президент на страната, това с някои теренни нюанси прилагат във Франция, Холандия, Австрия и тук. На тях демокрацията им е потребна само като прикритие за установяване на антидемократичен ред.

При реална заплаха за осъществяване на противонародните им цели ще преминат към репресии, както това са сторили болшевиките, маоистите, нацистите и фашистите, впечатлили силно с лозунгите си милиони хора. Като всички носители на Единствените ценности и водачи към Светло бъдеще размахващите неолиберална изключителност вече вървят по техния мракобесен път. Затова е самоубийствено да се угажда и правят отстъпки на такива.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (33)

 1. Борисов трябва да е луд, за да търпи това. Какъв му е интересът? Да отива на нови избори и да видим кой кого – тогава ще има 3 (три) партии в парламента.

  1. ти нещо каза ли или ялово се напъна?

  2. Правилно, не бива повече да се угажда и да се правят отстъпки на тази „весела дружинка“ – тя просто интерпретира това властово поведение както на нея й изнася – т.е. като някаква слабост на властта и в резултат на това се опитва да се качи на главата й.

 2. Точно е казано, че гласуващите за ГЕРБ са гласуващи за ГЕРБ, защото не искат и да чуват за тая смрад. С поведение като това от последните седмици, ГЕРБ ще загуби при следващи избори. А особен натиск от САЩ в посока на тая смрад не се усеща… Сериозни са техните проблеми и без това, другото са… как беше… мимикрии

  1. няма да загубят с подобно поведение… а и боко вече наряза баницата….

 3. Справедливи или не, решенията на властта трябва да са окончателни. Съобразяването с малцинството е смешно и предизвиква гневни реакции у всички избиратели на тези партии (не съм сред тях, моите избраници не влязоха в парламента). Само на мен ли ми се струва, че в последните седмици Борисов сякаш липсва, няма го, пак ли е в Правителствена болница, някой знае ли?

  1. мда…. обича да лашка неолибералните хюмнета.

 4. Илиев,ти къде беше да и защо не вилня из форума,когато новоизбраната Нинова и нейните клакьори поднасяха цветя на паметника на правешкия комунист!

  1. ми може би правешкия го е заслужил с приноса си за БЪлгария. Във всеки случай повече от недоразумения кат филип димитров и сие олевнелиев пасмина.

   1. Мда три пъти фалира България и накрая заяви, че социализЪма другари е едно недоносче. Да ти пикам на приноса и на кухата каска коментя…

    1. мдаааа… кликата на демократичния безродник луканов изнесе 500 000 000 долара с един транш ноември 89та от външнотърговска във виена и половин година след това заяви, че България е в банкрут.

     1. Не му обръщайте внимание на коментар. От Москва му плащат, на брой коментари. За това и не си играе да ппише главни букви и във всяка статия се повтаря.

 5. Илиика, четях ти статийте с интерес, но напоследък прекаляваш. Голям ибрикчия си станал.

   1. Бъркаш интереса с апетита и четенето с яденето.

    1. интересът идва с четенето? може. но не го виждам в този контекст.
     виж, ако му се плаща повече, защото има повече коментари под писанията му – моят коментар по се връзва.

     1. Не му обръщайте внимание на коментар. От Москва му плащат, на брой коментари. За това и не си играе да ппише главни букви и във всяка статия се повтаря.

 6. ТАКА СЕ КРАДЕ. КОЛКОТО ПО СИЛНО ВИКАШ ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО СИ КРАДВАШ… А КАТО НЕ ТИ СТИСКА ДА УПРАВЛЯВАШ, СЛЕД КАТО СИ ПОДАДЕШ ОСТАВКА НЕ СЕ КАНДИТАТИРАЙ…

 7. Грешка е да им се обръща всякакво внимание на изброените!

 8. „А зад зелените маймунджилъци прозират главно интересите на чужди бизнес играчи“ – много точно казано. всичко е интереси, няма нищо зелено, никва екология

 9. В БЪЛГАРИЯ НАЙ МНОГО И СА ПОЛИТИЦИТЕ И ПОЛИТИКАНИТЕ ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ И ПОЛУ ТАКИВА .ВСИЧКИ ТЕ ИМАТ ЕДИН ПРОИЗХОД – РАЗРУШИТЕЛНАТА БОЛШЕВШКА ПОДКВАСА,КОЯТО С ПОЯВАТА СИ НЕЗАбАВНО РАЗЕДИНИ ОБЩЕСТВАТА И НАСАДИ ЯРКА НЕТЪРПИМОСТ И ПОДОЗРИТЕЛНОСТ КЪМ ВСЕКИ , КОИТО НЕ Е ОТ НЕЯ .ПРИМЕРИТЕ СА СТАЛИНСКИТЕ ЧИСТКИ , ЛАГЕРИ И, ПСИХИАТРИИ ЗАВЕДЕНИЯ
  ,КОИТО ТУМОРИ БЕ ПРИНУДЕНА САМАТА БОЛШЕВИШКА ПАРТИЯ ДА ОТСТРАНИ С ЦЕЛ ДА ОСТАНЕ ОТНОВО НА ВЛАСТ -ТРЯБВА ДА МИНАТ МОЖЕ БИ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ , ЗА ДА МОЖЕ ТАЗИ МЪРТВА ВОДА ДА СЕ ОТТЕЧЕ .НО КАКТО СЕ ВИЖДА , НЕСЛЕДНИЦИТЕ ОБАЧЕ СА НЕ ПО МАЛКО АМБИЦИРАНИ ДА ОСТАНАТ НА МЕСТАТА НА ДЕДИ И БАЩИ , ЗАЩОТО ВЛАСТТА НОСИ ОБЛАГИ И ДОБРУВАНЕ -ТА……ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО И ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВЯТ ЧАСТ ПО СКОРО НЕОБХОДИМИТЕ И ВАЖНИ ИЗВОДИ –

  1. „РАЗРУШИТЕЛНАТА БОЛШЕВШКА ПОДКВАСА,КОЯТО С ПОЯВАТА СИ НЕЗАбАВНО РАЗЕДИНИ ОБЩЕСТВАТА И НАСАДИ ЯРКА НЕТЪРПИМОСТ И ПОДОЗРИТЕЛНОСТ КЪМ ВСЕКИ , КОИТО НЕ Е ОТ НЕЯ .“ – явно не си видял достатъчно от света да си мислиш така едностранчиво. пий си хаповете и си лягай рано.

   1. Не му обръщайте внимание на коментар. От Москва му плащат, на брой коментари. За това и не си играе да ппише главни букви и във всяка статия се повтаря.

    1. олихофрен си петро, олихофрен…

 10. Илиев и Беновска в състезание за по-добро обслужване на з**ника на Боко. Но не могат да се мерят с Кеворкян в това благородно занимание. Ближи, Илиев, ближи!

 11. Другарю Илиев, пачавра леке не хваща! Дращи и дрищи, Сопола плаща с пари на Цеко!

 12. Ега ти заглавието!………………………………….

 13. Национализмът е естествена морално-психологическа, затова и политическа реакция на широките национални слоеве, а либерализмът е естествен само за много тесен слой от населението. Тесният слой рано или късно губи в сблъсъка, у нас дори не би го имало, ако не го захранват и поддържат отвън, от враждебни на българите сили. Тъй като освен, че не може да има значителна подкрепа, той е и антибългарски в проявите си. Затова са либарстките НПО и „риформатурски“ истерии – от панически страх поради евентуалното оттегряне на САЩ от бруталните си намеси. Напълно съм съгласен, че либерализмът е способен на същите тоталитарни и авторитарни престъпления като националсоциализма, комунизма и клерикалните идеологии- И може би това предстои, намекват в статията, а трябваше да натъртват.

 14. Веднъж предател – винаги предател, веднъж нелояли, „реформаторите“ винаги ще са нелоялни и при първа възможност – предатели………….. Обаче на бубойко може да му харесва да му викат „Бай онуй“, иначе защо ще си навре в листите онова щуравото Антон тодоров, който писмено го изкара бандюга?

 15. Автор на знаменития афоризъм за историята и поуките от нея естествено е Хегел, а не Нушич – от Лекциите по философия на историята. Точният цитат, по превода на П. Градинаров, е: „Управниците, държавниците и народите често биват съветвани да си вземат поука от опита на историята. Но опитът и историята ни учат, че народите и правителствата никога нищо не са научили от историята и не са действали съгласно поуките, които биха могли да бъдат извлечени от нея.” И понеже Хегел е живял преди Нушич, е ясно кой е оригиналът, и кой резоньорът. Илиев, полагай малко повече старание и проверявай по-обстойно цитатите, с които демонстрираш ерудираност, когато громиш враговете на Истината и Републиката 😉

 16. Цитатът е от Нушич, мисля, че е от „Автобиографията“. Какво като Хегел е казал или писал същото на философско ниво преди него, ако Илиев е цитирал Хегел, щеше да му се наложи да сложи текста, даден от Цветан. Нушич в случая не е резоньор, само се е изразил едновременно афористично и комично. И много по-подходящо за цитат в публицистичен материал.

  1. В теорията на аргументацията позоваването на авторитет се определя като един от основните видове аргументи. В случая Илиев, волно или неволно, нагазва във водите на теорията и философията на историята, за да гради аргументацията си в материала. И когато на два пъти споменава един от най-известните афоризми в тази научна област, приписвайки го на човек, нямащ нищо общо с нея, а не посочва истинския му автор, ни демонстрира не ерудиция, а дилетанщина. Защото за непредубедения читател става ясно, че докторът е щипнал оттук-оттам, без да навлиза в дълбочина, просто за да прокара пропагандните си тези – което впрочем прави майсторски, натискайки емоционалните бутони на публиката. Когато човек срещне такъв талантлив автор, му иска той да работи на полето на истината, а не да оре нивата на пропагандната и психооблъчването на българите. Оттук и моята добронамерена, приятелска забележка. В духа на най-светлия български празник. Честит празник на всички!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.