Непоказвани досега творби изложи в Горна Оряховица графикът Димитър Анастасов

Експозицията включва 112 картини - суха игла, рисунка, смесена техника

Непоказвани досега творби изложи за първи път в Горна Оряховица софийският график Димитър Анастасов. Експозицията включва 112 картини - суха игла, рисунка, смесена техника. Изложбата е подредена в Художествена галерия „Недялко Каранешев” и бе открита от галериста Елеонора Маркова. На откриването й присъстваха горнооряховски художници от ГоАрт, както и много почитатели на изобразителното изкуство. „Тази изложба отразява мои преживявания и мисли. Това са работи, направени с много удоволствие от самия процес на създаването им и до сега не са показвани в изложба”, сподели при откриването Димитър Анастасов. Творческата биография на художника бе представена пред гостите от директора на Историческия музей в Горна Оряховица Пламен Мадемов.

Димитър Анастасов завършва Художествена академия ,,Николай Павлович” в София, специалност „Графика” в класа на проф. Петър Чуклев. От 1996 г. до сега е помощник-реставратор в Национална галерия за чуждестранно изкуство. Преди това е бил художник в Столична библиотека. Дизайнер е на около 60 корици на книги в издателствата ,, Наука и изкуство”, изработил е цялостния дизайн на две списания и един алманах (Енергетика, Светулка, Et cetera). Автор е на илюстрации към шест книги и лого на около 20 фирми и организации.

Художникът има много самостоятелни изложби, както и участия в съвместни изложби, пленери, демонстрации. През 2004 г. Димитър Анастасов печели стипендия от фондация ,,Pollock-Krasner” - Ню-Йорк, а през 2011г. е номиниран за наградите на Столична община за изобразително изкуство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура