17-годишен проследил и ограбил жена

Още един дебют на непълнолетни с грабежи в Разградско

17-годишен проследил и организирал грабеж на 66-годишна жена от разградското Сушево, въвличайки в престъплението и приятел с автомобил.

Грабежът е станал около 16,20 часа в сряда, съобщиха от полицията. Тогава жената слязла от автобуса, който взела в Кубрат, за да се прибера у дома. В града ходила на лекар, купила лекарства и хранителни продукти. Още след слизането й от автобуса до нея спряла кола, от която изскочило момче и я блъснало. Грабнало дамската чанта и торбата й, след което колата опрашила. Зад волана бил друг млад мъж.

Пострадалата и свидетели веднага потърсили полицията. Дали описание на автомобила и двамата младежи в него. Нападнатата жена съобщила, че в чантата й имало 400 лв., освен документите, храни и други.

След 4 часа полицаите издирили шофьора на колата, 25-годишния М.С. от Кубрат, както и извършителя Р.Р. (17г.) от село Савин. Младежите успели да похарчат само 8 лв. от парите и останалата сума щяла да бъде върната на жената. И двамата не били криминално проявени досега.

Малкият признал, че организирал грабежа, след като видял жената в града да пазарува и установил, че в нея има доста банкноти. Обадил се на приятел с кола и двамата изпреварили автобуса, с който тя тръгнала към село. Причакали я след слизането й и я нападнали.

От полицията в Разград притеснено коментираха, че това е втори случай на грабежи, извършени от непълнолетни и непроявявани досега младежи, които разкриват тази седмица.

В понеделник бяха задържани 16-годишен и двама на 17 години, които се оказа, че са извършили 5 грабежа, нападайки възрастни и беззащитни съселяни през нощта в домовете им. Младежите нарочвали болни самотници в селото си Богданци. В единия случай, от декември насам, рекетирали възрастен човек, като му прибирали пенсията и вещи цели 4 пъти. В другия нападнали 76-годишен и болната му сестра. Взели им 1000 лв. и личните карти, за да ги изнудват после за пари.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – [email protected] И [email protected]М

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право