Несебърският общинар Пейко Янков остава в ареста

Ходел да изнудва съдружници заедно с Митьо Очите

Несебърският общинар Пейко Янков остава в ареста, реши специализираният наказателен съд.

Според магистратите има обосновано предложение, че той е изнудвал свои съдружници да му прехвърлят дяловете си.

Янков е изпълнителен директор на „Слънчев бряг хотел груп“ АД с пет хотел в курорта, която е наследил от своя баща – убитият кмет на Несебър Димитър Янков.

Един от тях е хотел „Хризантема“, собственост на дружеството „Хермес груп“, в което групата на Янков има две трети, а останалата част се притежава от Атанас Симеонов. Той е имал спорове с Янков, бит е, многократно е заплашван и му е била запалена колата. Симеонов е дал показания по делото. Друг изнудван съдружник е Йордан Йорданов, собственик на казино в Слънчев бряг, което е изгоряло.

На някои от срещите с тях двамата Пейко Янков ходел с Димитър Желязков-Митьо Очите.

Адвокатът на Янков не отрече, че той е в конфликт с тези съдружници, но заяви, че споровете между тях се разрешавали по съдебен ред.

Въпреки това съдът прецени, че има достатъчно доказателства за рекет от страна на Янков. Магистратите обаче прецениха, че няма достатъчно доказателства той да е бил част от бандата на Митьо Очите или сам да е поръчвал палежи.

На заседанието беше представена характеристика от председателя на Общинския съвет в Несебър Румен Кулев, че Пейко Янков е авторитетен човек с гражданска позиция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право