„Нефтохимик“ увеличава бюджета, прави селекция

Волейболният шампион „Нефтохимик 2010“ ще разшири проекта си след втората поредна титла, която спечели в Суперлигата. Бургазлии надиграха ЦСКА с 3:1 (17, -23, 17, 20) в столичната зала „Христо Ботев“ в трети мач от финалната серия. В герой с 25 точки се превърна националът Валентин Братоев.

Спортният директор на ОСК „Лукойл“ Сашо Везенков обаче смята да направи тима още по-силен и заяви, че ще се опита да привлече още национали.

„Догодина искаме да имаме един наистина много мощен отбор и да започнем с Ники Николов и Николай Учиков – призна Везенков. - Даже не говоря за двамата Братоеви. Ако те нямат някакви суперпредложения от чужбина, те са си наши играчи. Не искам да обезсмисляме докрай първенството, но желанието ми е ние да сме най-силни.“

Либерото Теодор Салпаров, който е и спортен директор на тима, пък е уверенен от спонсора Валентин Златев, че ще има по-голям бюджет за следващия сезон.

„Основната цел е влизане в Шампионска лига – заяви Салпаров. - Ще бъде много трудно с новия формат, в който се играе един предварителен кръг. Това ще е добре не е само за нас, а за българския клубен волейбол. Ще се опитаме да оставим същото ядро и да надграждаме с по-качествени състезатели.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт