„Нефтохимик“ ще играе в Шампионската лига

Волейболният шампион „Нефтохимик 2010“ със сигурност ще участва в Шампионската лига следващия сезон. Това обяви президентът на клуба Огнян Томов след среща с Димитър Николов, кмет на Бургас.

„Имаме подкрепата на кмет и община да играем в Шампионската лига“, заяви босът след срещата, на която били обсъждани финансови и организационни моменти около участието в най-престижния клубен турнир. Все още не е ясно къде ще домакинства „Нефтохимик“, тъй като бургаската зала „Младост“ не отговаря на формалните критерии за Лигата.

Това не пречи на тима да стяга сериозна селекция за участието в турнира. Към звездите от шампионския състав на бургаския тим се присъедини и националът Розалин Пенчев, който ще играе в турнира за Купата на България в Добрич следващата седмица.

Друга звезда на спонсорирания от „Лукойл“ отбор пък направи скандално признание. Центърът обяви, че по време на престоя си в руския „Енисей“ се опитали да го принудят да взема допинг, за да се излекува от травма в кръста.

„Казваха ми, че това са витамини и разни други медикаменти, но в някои от тях имаше забранени субстанции - заяви Николов пред „Диема“. - Затова реших да си прекратя договора и да се прибера у нас, защото искам да играя волейбол още няколко години.“

Финалистите в първенството „Монтана“ ще се подсилят за Купата с Тодор Скримов и Теодор Тодоров и евентуално Боян Йорданов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт