Шампионът също поиска промяна, подкрепи Любо Ганев за президент

Волейболният шампион при мъжете „Нефтохимик 2010“ също се присъедини към инициативния комитет за промени във федерацията и издигане на Любо Ганев за президент. Така клубовете, които искат смяна на ръководството, вече са 57 от 120.

„С дълбоко уважение към постиженията и заслугите на настоящия президент на БФ Волейбол (б.р. Данчо Лазаров), смятаме, че е време той да се отдаде на заслужен отдих – се казва в декларацията на бургаския тим. - Убедени сме, че ръководството на федерацията трябва да бъде поверено на енергичен и професионален екип, който да си поставя високи цели за развитието на българския волейбол и да преследва тяхното постигане с ясни, прозрачни и ефективни методи. В предложената от Любомир Ганев платформа виждаме добра основа за качествена промяна в цялостната концепция за развитие на волейбола. А в неговата личност – човек, напълно отдаден на българския волейбол и способен да обедини клубовете в името на тази кауза. Това ни дава основание да подкрепим неговата кандидатура.“

Преди ден инициативният комитет входира в централата искане за извънредно общо събрание на 16 януари.

Документите бяха внесени от президента на „Левски“ Владимир Николов и придружаващ го адвокат. До две седмици управителният съвет на федерацията трябва да се произнесе по случая.

А за 20 декември в Казанлък е насрочено редовно общо събрание.

Снимка СПОРТАЛ

Коментари

Задължително поле