Не дадоха ход на делото за продажбата на царските конюшни в центъра на София

Делото за т.нар. Царски конюшни не започна днес  в Софийския градски съд.  Повод за отлагането му  стана липсата на редовно упълномощен адвокат, който да представлява Столична община на  днешното заседание, съобщи  БНТ.

Подсъдими по скандалното дело са бившият областен управител на София Веселин Пенев и оценителката Юлия Димитрова-Цекова.

Случаят с "Царските конюшни", станал повод Пенев да подаде оставка като областен управител на София, беше разгласен преди  година от лидера на БСП Корнелия Нинова. Тогава стана ясно, че имотът в центъра на София, близо 7.5 дка, е бил продаден за 90 лв. на квадратен метър. Според прокуратурата, щетата за държавата от тази сделка е над 10 милиона лева.

"Г-н Пенев е предаден на съд за няколко престъпления и ние сме счели, че са налице достатъчно доказателства и затова сме го предали на съд. Едното обвинение е за неизгодна сделка, за т.нар. Царски конюшни. Щетата е над 10 млн. лева и е формирана от разликата между продажната цена и реалната пазарна стойност на имота", заяви пред БНТ Михаела Райдовска, прокурор - СГП.

Освен за сделката с терена на бул. "Дондуков", Пенев ще бъде съден за неизгодна, според прокуратурата, продажба на ведомствено жилище и за наем на високопроходим автомобил.

В ефира на БНТ Веселин Пенев  също коментира  обвинението.

"Повтарянето на едни неистини, няма как да ги направи истини. Знаете, че аз съм политическо лице. Има възможност да се направят всякакви причинно-следствени връзки по отношение на това как се развиха в България нещата от политическа гледна точка, след момента на т.нар. хвърлено обвинение публично", каза Пенев.

Следващото заседание по скандалното дело за продажбата на някогашните царски конюшни в центъра на София  е насрочено за месец декември.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право