Не излизайте без чадър днес

Снимка: Архив

Днес около и след обяд, на много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, в югозападната половина от страната ще са интензивни и с временно усилване на вятъра. Ще има условия за градушки, показва справка в сайта на НИМХ при БАН. Вятърът ще е умерен и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 17° и 22°, за София - около 19°.

В планините облачността ще е значителна, ще има краткотрайни валежи, на места след обяд и вечерта в масивите от Югозападна България ще са интензивни и придружени с гръмотевични бури. Ще духа умерен, временно силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 – около 7°.

По Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд. Около и след обяд по южното крайбрежие ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 17-19°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето