Не могат да изгонят депутатите от двете ДПС-та от ЦИК

Вече четвърти час ЦИК не може да започне работа, а причината са депутати, които стоят в залата на комисията, където трябва да се приемат документите за регистрация на партиите. Коментарът на членове на ЦИК пред „Труд news” бе следният: Знаете ли какво е да отидеш на работа и да намериш 60-70 човека на работно ти си място, които се карат?

НСО, което охранява сградата на ЦИК не предприема нищо, а обяснението е, че нямат правомощия да се намесват в работата на ЦИК. Държавната охрана нямала основания по никакъв начин да регулира отношенията между независимия орган ЦИК и представители на политическите партии.

Решението трябва да се вземе от ЦИК, категорични са от НСО.

Както „Труд news” съобщи, от няколко дни шефът на комисията Камелия Нейкова и заместничката ѝ Росица Матева са наблюдатели на приключилите вчера избори в Азербайджан. Нейкова е изключила телефона си и не отговаря. От ЦИК казаха, че двете наблюдателки на изборите в Азербайджан ще се завърнат утре вечерта. В момента функциите на председател са поети от Димитър Димитров.

Дежурни за приемане на документи са Елка Стоянова и Цветанка Георгиева. Към тях са се присъединили Димитър Димитров и Цветозар Томов, който е зам.-председател на ЦИК. Зам.-председателят на комисията от квотата на БСП Емил Войнов отсъства.

Очаква се ЦИК да вземе решение как да се справи със ситуацията – от нощта представители на ДПС-Доган са насядали край масата за внасяне на документи за регистрация, а сутринта към тях се присъединиха и хората на Делян Пеевски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика