Не разрешават на Меган и Хари да използват марката си, чрез която могат да печелят милиони

Кралската двойка продава сувенири от сватбата си, след като обяви, че иска финансова независимост

Британският принц Хари и съпругата му Меган Маркъл все още не могат да патентоват марката си "Sussex Royal", след като в съда постъпи оплакване от австралийски лекар, съобщава в. "Дейли мейл".

Не е ясно защо медикът Бенджамин Уорчестър претендира за марката на благородниците, но блокирането на решението на съда ще забави плановете на младото семейство да получи финансова независимост от кралското семейство. Оплакването на Уорчестър е подадено в Патентното ведомство на Великобритания, а разглеждането му може да отнеме до 1 година, твърдят адвокати.

Марката "Sussex Royal" за първи път беше създадена от Меган и Хари през 2019 г. и от тогава те се опитват да я патентоват. От документите в Патентното ведомство става ясно, че херцозите на Съсекс смятат да продават чрез бранда си учебни материали, книги, списания, брошури, дрехи, и др. Младото семейство също така се надява да създаде и няколко благотворителни организации под марката.

Според експерти на Острова "Sussex Royal" може да носи приходи между 400 млн и 1 млрд. паунда.

След като се отказаха от статута си в кралското семейство Меган и Хари решиха да станата финансово независими. Вчера стана ясно, че семейството е решило да продаде сувенирите, които е получило за като подарък за сватбата си.

Коментари

Задължително поле