Нигяр Джафер: ДПС няма да подкрепя правителство, в което участват крайни националисти

Снимка: БНТ

Зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Нигяр Джафер, категорично заяви пред БНТ, че ДПС няма да подкрепя правителство, в което участват крайни националисти. Те ще подкрепят единствено предложения, които са близки до тяхната програма.

„ДПС се позиционира на принципна основа, на принципно място. Защото защитаваме позиции, които защитаваме винаги, независимо дали сме в управлението или в опозицията. За на основната насока и цел е защита на евроатлантизма и това, че България е част от ЕС и НАТО“, каза депутатът от ДПС.

ДПС ще отстояват своите позиции за борба с бедността и демографските проблеми. „Нека не забравяме, че едно депутатско място ни дели от третата политическа сила. Формално сме на четвърта позиция. ДПС плати политическа цена за отстояване на едни позиции, въпреки огромния натиск и агресия приложени в тази кампания. Ние имаме принципи, които отстояваме от 27 години и ще продължаваме да го правим. Този път поставихме нови акценти – борба с бедността и демографските проблеми. Вярно е, че много партии разписаха подобни мерки, но при нас конкретно ние казахме, че ще отстояваме това инвеститорите в България да се чувстват комфортно. Ще защитаваме дребния и среден бизнес, и то местен бизнес, по места , по райони, за да може да се създават работни места. Държавата не може да разкрива работни места, някои трябва да се разделят с тези илюзии и разбирания от преди много години. Сериозна реформа в здравеопазването и достъп до качествено образование на всички.“

Тя категорично заяви, че няма да подкрепят правителството, но ще подкрепят предложения, които са близки до програмата им.

„Ние ще подкрепяме за предложения, които са близки до нашата програма. Няма да подкрепим правителството, защото това ще бъде правителство, не на ценностна основа, а аритметично мнозинство, което прави някакъв сбор от хора. Казали сме, че няма да приемем в него да участват крайни националисти. Днес когато Европа се обяви категорично против националистическите и популистки формации, в България, при това при предстоящо председателство на ЕС, отиваме към правителство, което е подкрепено от националистически формации. Това противоречи на нашите разбирания.“

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Познавам много оригинални турци и искам да кажа, че физически нямат нищо общо с жената на снимката. Тя определено има български произход, както повечето от тези, които се смятат за „турци“ в България. Явно съзнанието им е промито, щом упорито твърдят, че са турци и се кичат с какви ли не звукосъчетания за имена, от които не можеш да разбереш мъж ли е жена ли, прасе ли.

  2. DAMATA E S BALGARSKI KORENI OT 300 GODINI,DA KAZE PRA-PRA-PRA-PRA DJADO I KAK SE KAZVA.TJA E OT MNOGOTO POTURCENI BALGARI OT OSMANLIITE. TURCITE SA CERNI I DREBNI.BELITE SA KRADENI ILI POTURCENI DAMO OT DPS. VARNI SE KAM SVOITE PREDCI,A NE BADI POTURCENA GLUPACKA S PROMIT MOZAK OT TURCIJA.

Отговорете