Външно министерство: Няма решение за гонене на руски дипломати

Почина общинският съветник от БСП Марин Стоянов

Общински съвет по наркотични вещества и Православен информационен център на Неврокопската митрополия проведоха базар „От сръчните ръце на мама“

Цветанов: Няма данни, които да налагат изгонването на руски дипломати от страната

Славчо Велков: 47 израелски граждани искат над 200 млн. лв. компенсации заради атентата в Сарафово

Финландия получи от Испания искане на екстрадиция на Пучдемон

Нощните влакове ще пристигнат с час по-късно заради смяната на часовото време

“Кюриосити” отбеляза 2000 дни на Марс Плутониевите му генератори ще работят още около 7-8 години

Спряха опасен теч на 4 г. в шуменски квартал Общината ще си търси парите от ВиК

Вучич обвини ЕС, че не изпълнява Брюкселските споразумения между Сърбия и Косово

Тръмп се чудил дали да наначи новия си съветник по национална сигурност заради мустака му

Митрополит Антоний: Договорът за наем с Върбакови е неизгоден

И Хърватия избира между Ф-16 и „Грипен“

Софийската митрополия: Имаме само предварителен договор с “Инерком”

Тръмп ограничи постъпването на транссексуални в армията

Ние сме отговорна компания, работим честно и спазваме закона

След като служителите на „Булгартабак“ днес протестираха в София срещу клеветническата кампания, започнала срещу тютюневия холдинг, от компанията изпратиха и отворено писмо:

През последните дни за пореден път „Булгартабак“ е изправена пред злонамерена медийна и политическа атака. Активисти на провалилата се на последните избори партия „Движение Да, България“, в среднощна акция се изгавриха с името на компания. Под прикритието на нощта, ударна група хулигани със скрити лица и качулки залепиха върху табелата пред нашата централа стикер, гласящ: Контрабантабак. В същия ден, председателят на „Движение Да, България“ неуспешният бивш правосъден министър Христо Иванов обяви пред медиите, че призовава всички български институции да мобилизират всичките си ресурси срещу „Булгартабак“. Жалките вопли и клевети на Иванов заехтяха и в контролираните медии на олигарха Прокопиев от кръга Капитал. В техните медии „Булгартабак“ е представена като контрабандист, крадец и престъпник. Целта им е с откровени лъжи и инсинуации, да бъде унищожен флагманът на тютюневата индустрия в страната – „Булгартабак“, а с това и да бъдат отнети работните места на служителите.

Омаскаряването на табелата на централа на „Булгартабак“ не е безобидна шега – това е обида към компания, това е обида към всеки един от служителите. Защо си позволява организация, скалъпена набързо преди изборите, за да представлява олигархичните интереси на престъпни приватизатори да напада компания, която в продължение на 70 години до днес е основен източник на постъпления в държавния бюджет? С какво право страхливци, които се занимават с хулигански действия в малките часове на деня наричат работещите на 3 смени без почивка 7 дни в седмицата – контрабандисти?

Държавните институции трябва да заемат позиция си. Държавата не трябва да търпи провалени политици да използват името на „Булгартабак“ за ПР на неуспелите си проекти. „Булгартабак“ не иска да се занимава с политика, а с честен бизнес.
Дейността във фабриките на „Булгартабак“ минава през стотици контролни точки. Има информацията за производството на всеки кашон, всяка кутия, всяка цигара, която постъпва в реално време в сървърите на митническите и данъчните институции. Нито една кутия не може да напусне фабриката, без да бъде регистрирана.

„Булгартабак“ е обект на редовни проверки. През 2015г. е проведен 6-месечен непрекъснат мониторинг на целия производствен процес, по време на който също не са открити нарушения. Всеки килограм тютюн и всяка кутия цигари, произведени от „Булгартабак“, се контролират и върху тях са платени всички данъци и акцизи.

Само за периода 2011-2017г. „Булгартабак“ е платил на държавата публични задължения за 5,1 млрд. лева, както и са изкупени български тютюни за над 105 млн. лева, с което е осигурено препитанието на десетки хиляди тютюнопроизводители и техните семейства.
„Булгартабак“ винаги е била с открити карти и е оказвала пълно съдействие на институциите във всичките им проверки. Държавата трябва да защити имиджа на компанията от клеветите и нападките, които не са заслужени с нищо.

Време е на лъжата да бъде отговорено с истина. „Сега и за в бъдеще, ще се противопоставяме на всеки опит за дискредитиране на доброто име и репутация на „Булгартабак“, които сме градили през годините със своя честен труд! Готови сме да защитим работните си места, от които зависи нашето и на нашите семейства бъдеще! Няма да позволим на група манипулатори, финансирани от чужбина и работещи изцяло срещу националните интереси, да употребяват името на „Булгартабак“ за осъществяване на нечистите си интереси! Ние не сме контрабандисти!“, обяви в официално обръщение Владимир Жеков, Изпълнителен директор на „Булгартабак-Холдинг“ АД.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.