Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Грипът превзема нови области в страната 3-годишно дете от Шумен е в болница с усложнения

Президентът и германски инвеститори у нас обсъдиха перспективите и трудностите за развитието на бизнеса в България

Ние сме отговорна компания, работим честно и спазваме закона

След като служителите на „Булгартабак“ днес протестираха в София срещу клеветническата кампания, започнала срещу тютюневия холдинг, от компанията изпратиха и отворено писмо:

През последните дни за пореден път „Булгартабак“ е изправена пред злонамерена медийна и политическа атака. Активисти на провалилата се на последните избори партия „Движение Да, България“, в среднощна акция се изгавриха с името на компания. Под прикритието на нощта, ударна група хулигани със скрити лица и качулки залепиха върху табелата пред нашата централа стикер, гласящ: Контрабантабак. В същия ден, председателят на „Движение Да, България“ неуспешният бивш правосъден министър Христо Иванов обяви пред медиите, че призовава всички български институции да мобилизират всичките си ресурси срещу „Булгартабак“. Жалките вопли и клевети на Иванов заехтяха и в контролираните медии на олигарха Прокопиев от кръга Капитал. В техните медии „Булгартабак“ е представена като контрабандист, крадец и престъпник. Целта им е с откровени лъжи и инсинуации, да бъде унищожен флагманът на тютюневата индустрия в страната – „Булгартабак“, а с това и да бъдат отнети работните места на служителите.

Омаскаряването на табелата на централа на „Булгартабак“ не е безобидна шега – това е обида към компания, това е обида към всеки един от служителите. Защо си позволява организация, скалъпена набързо преди изборите, за да представлява олигархичните интереси на престъпни приватизатори да напада компания, която в продължение на 70 години до днес е основен източник на постъпления в държавния бюджет? С какво право страхливци, които се занимават с хулигански действия в малките часове на деня наричат работещите на 3 смени без почивка 7 дни в седмицата – контрабандисти?

Държавните институции трябва да заемат позиция си. Държавата не трябва да търпи провалени политици да използват името на „Булгартабак“ за ПР на неуспелите си проекти. „Булгартабак“ не иска да се занимава с политика, а с честен бизнес.
Дейността във фабриките на „Булгартабак“ минава през стотици контролни точки. Има информацията за производството на всеки кашон, всяка кутия, всяка цигара, която постъпва в реално време в сървърите на митническите и данъчните институции. Нито една кутия не може да напусне фабриката, без да бъде регистрирана.

„Булгартабак“ е обект на редовни проверки. През 2015г. е проведен 6-месечен непрекъснат мониторинг на целия производствен процес, по време на който също не са открити нарушения. Всеки килограм тютюн и всяка кутия цигари, произведени от „Булгартабак“, се контролират и върху тях са платени всички данъци и акцизи.

Само за периода 2011-2017г. „Булгартабак“ е платил на държавата публични задължения за 5,1 млрд. лева, както и са изкупени български тютюни за над 105 млн. лева, с което е осигурено препитанието на десетки хиляди тютюнопроизводители и техните семейства.
„Булгартабак“ винаги е била с открити карти и е оказвала пълно съдействие на институциите във всичките им проверки. Държавата трябва да защити имиджа на компанията от клеветите и нападките, които не са заслужени с нищо.

Време е на лъжата да бъде отговорено с истина. „Сега и за в бъдеще, ще се противопоставяме на всеки опит за дискредитиране на доброто име и репутация на „Булгартабак“, които сме градили през годините със своя честен труд! Готови сме да защитим работните си места, от които зависи нашето и на нашите семейства бъдеще! Няма да позволим на група манипулатори, финансирани от чужбина и работещи изцяло срещу националните интереси, да употребяват името на „Булгартабак“ за осъществяване на нечистите си интереси! Ние не сме контрабандисти!“, обяви в официално обръщение Владимир Жеков, Изпълнителен директор на „Булгартабак-Холдинг“ АД.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.