Ние сме отговорна компания, работим честно и спазваме закона

След като служителите на „Булгартабак“ днес протестираха в София срещу клеветническата кампания, започнала срещу тютюневия холдинг, от компанията изпратиха и отворено писмо:

През последните дни за пореден път „Булгартабак“ е изправена пред злонамерена медийна и политическа атака. Активисти на провалилата се на последните избори партия „Движение Да, България“, в среднощна акция се изгавриха с името на компания. Под прикритието на нощта, ударна група хулигани със скрити лица и качулки залепиха върху табелата пред нашата централа стикер, гласящ: Контрабантабак. В същия ден, председателят на „Движение Да, България“ неуспешният бивш правосъден министър Христо Иванов обяви пред медиите, че призовава всички български институции да мобилизират всичките си ресурси срещу „Булгартабак“. Жалките вопли и клевети на Иванов заехтяха и в контролираните медии на олигарха Прокопиев от кръга Капитал. В техните медии „Булгартабак“ е представена като контрабандист, крадец и престъпник. Целта им е с откровени лъжи и инсинуации, да бъде унищожен флагманът на тютюневата индустрия в страната - „Булгартабак“, а с това и да бъдат отнети работните места на служителите.

Омаскаряването на табелата на централа на „Булгартабак“ не е безобидна шега - това е обида към компания, това е обида към всеки един от служителите. Защо си позволява организация, скалъпена набързо преди изборите, за да представлява олигархичните интереси на престъпни приватизатори да напада компания, която в продължение на 70 години до днес е основен източник на постъпления в държавния бюджет? С какво право страхливци, които се занимават с хулигански действия в малките часове на деня наричат работещите на 3 смени без почивка 7 дни в седмицата - контрабандисти?

Държавните институции трябва да заемат позиция си. Държавата не трябва да търпи провалени политици да използват името на „Булгартабак“ за ПР на неуспелите си проекти. „Булгартабак“ не иска да се занимава с политика, а с честен бизнес.

Дейността във фабриките на „Булгартабак“ минава през стотици контролни точки. Има информацията за производството на всеки кашон, всяка кутия, всяка цигара, която постъпва в реално време в сървърите на митническите и данъчните институции. Нито една кутия не може да напусне фабриката, без да бъде регистрирана.

„Булгартабак“ е обект на редовни проверки. През 2015г. е проведен 6-месечен непрекъснат мониторинг на целия производствен процес, по време на който също не са открити нарушения. Всеки килограм тютюн и всяка кутия цигари, произведени от „Булгартабак“, се контролират и върху тях са платени всички данъци и акцизи.

Само за периода 2011-2017г. „Булгартабак“ е платил на държавата публични задължения за 5,1 млрд. лева, както и са изкупени български тютюни за над 105 млн. лева, с което е осигурено препитанието на десетки хиляди тютюнопроизводители и техните семейства.

„Булгартабак“ винаги е била с открити карти и е оказвала пълно съдействие на институциите във всичките им проверки. Държавата трябва да защити имиджа на компанията от клеветите и нападките, които не са заслужени с нищо.

Време е на лъжата да бъде отговорено с истина. „Сега и за в бъдеще, ще се противопоставяме на всеки опит за дискредитиране на доброто име и репутация на „Булгартабак“, които сме градили през годините със своя честен труд! Готови сме да защитим работните си места, от които зависи нашето и на нашите семейства бъдеще! Няма да позволим на група манипулатори, финансирани от чужбина и работещи изцяло срещу националните интереси, да употребяват името на „Булгартабак“ за осъществяване на нечистите си интереси! Ние не сме контрабандисти!“, обяви в официално обръщение Владимир Жеков, Изпълнителен директор на „Булгартабак-Холдинг“ АД.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България