Никакви нови глоби на КАТ не влизат в сила от утре

Както между шофьорите има много нарушители, които не познават Закона за движение по пътищата, така и между журналистите има много такива, които не четат нищо друго, освен екранчето на телефончето, лаптопчето и таблетчето си. И така "произвеждат новини".

От една-две седмици някакъв малоумник във фейсбук или другаде публикува една и съща таблица с глобите, които се налагат по Закона за движение по пътищата и наредбата за точките и събира трафик със заглавието „”Внимание, шофьори! Вижте новите глоби, които влизат в сила от 21 януари!” Той е посочил правилно датата, но, умишлено или не, е пропуснал да спомене годината. Т

Тези глоби са в сила от 21 януари, но 2017 г. Те са приети от 43-ото Народно събрание в края на 2016 г. Преди това бяха обсъждани близо 2 години в парламентарната транспортна комисия, ръководена в началото от някой си „реформатор” Гроздан Караджов, който бе наследен от друг „реформатор” Настимир Ананиев.

Глобите бяха вдигнати и така е вече от 3 години. Но това няма как да знаят онези, които се пишат журналисти, а са само дръжки на микрофони. Нови глоби – дръжки!

Коментари

Задължително поле