Забраняват дронове заради Апостола Засилени мерки за сигурност на церемонията в София

16 американски щата съдят администрацията на Доналд Тръмп

Русия изпраща 300 тона лекарства във Венецуела

Тръмп: Всички опции за Венецуела остават на масата

Турско издание: САЩ превозват ислямски терористи на камиони до своите бази в Сирия

Жан-Клод Юнкер: Никой няма да се противопостави на отлагане на Брекзит

Днес ще е предимно слънчево

Пазят Живко Миланов за дербито с ЦСКА

Пак пей, Веско, за полицията!

„Барселона“ плаши „Лион“ с Малком

На 19 февруари 2019 да почерпят

Възход на крайнодесните на изборите за ЕП (обзор) Десницата и левицата остават първи сили, сочи проучване на Европарламента

Над 1000 души почетоха паметта на убития Валери Дъбов в Кюстендил

Борисов измъква ГЕРБ от капана, който сами си заложиха Преференциите остават 5% за избори за ЕП и 7% за парламентарни избори

Инспектираща група от Руската федерация е на посещение у нас

Никой не иска да озвучава парламента Дигитализират протоколите от заседание

Няма желаещи фирми, които да озвучават парламента. Това става ясно от прекратена обществена поръчка, която е била обявена от Народното събрание. Срокът за офертата за озвучителна техника е бил удължен, но въпреки това няма подадени документи за участие в тръжната процедура. Става дума за двете заседателни зали в сградата на парламента на “Княз Александър I”. Прогнозната стойност на офертата, която е зададена от администрацията на народното събрание е 24 000 лв. без ДДС. Освен доставка и монтаж на микрофоните и пултовете за управление, от парламента са задали и условие с новата техника да бъдат обучени и трима служители от екипите на Народното събрание.

Няма желаещи компании да участват и в обществената поръчка за доставка и монтаж на автоматизирана архивна система за висящи пенделни папки и демонтаж на съществуващата. Прогнозната оферта по тази обществена поръчка е била 42 000 лева без ДДС. Освен автоматизирането на архивната система, фирмите трябва да осигурят и 3-годишната й гаранция. Точно дългият срок на безплатната поддръжка обаче е спряла единствената компания, която е подала документи в процедурата, от понататъшно участие. От последните търгове, обявени от администрацията на парламента става ясно, че ще бъдат дигитализирани архивни документи, съдържащи се в досиетата на протоколи от заседанията на комисиите в 38-то Народно събрание на Република България, както и на комисии от 39-то Народно събрание. Тук цената е до 40 000 лева без ДДС, а поръчката вече е възложена.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.