Никой не иска кабрио на Тръмп

Мерцедесът е бил подарък от американския президент за първата му съпруга Ивана

Не се намира купувач на червен Mercedes 560 SL, чийто първи собственик е бил Доналд Тръмп. Произведеното през 1987 г. кабрио се продава в германска автокъща, но засега липсва интерес към автомобила и той може да бъде разигран на търг. Търговците определят цената на добре запазения и поддържан модел на 80 000 евро. В сумата не е калкулирана екстрата „известен собственик“, която може да вдигне цената повече от четири пъти. Стари коли на световни знаменитости се котират много високо - за 190 000 евро бе продаден VW Golf на предишния папа Бенедикт, а за 170 000 евро – Land Rover на Уинстън Чърчил.

21-2-6kol

Президентското кабрио Mercedes 560 SL е с регистрационен номер Ivana 1, защото е купено от Доналд Тръмп през 1987 г. за тогавашната му първа съпруга Ивана. В талона като първи собственик е записано името на днешния държавен глава на САЩ, а адресната регистрация е на бизнес сградата му на пето авеню в Ню Йорк.

21-3-6kol

Колата е била подарък за Ивана – по случай Коледа или по случай сдобряването им след поредната семейна криза. Пет години по-късно бракът им се разпада и мерцедесът потъва в гаража в имение в Палм Бийч. Ивана го е карала малко и километражът показва изминати 11 000 мили (18 000 км). Явно луксозният автомобил с двигател V8 и мощност 231 конски сили е навявал лоши спомени на чехкинята.

ampnet_photo_20180913_154290

Червеното кабрио стига до Германия чрез търговци прекупвачи, тъй като на Стария континент се продават скъпо класически модели на Mercedes, произведени за американския пазар. В конкретния случай обаче се оказва, че известното име на първия собственик не носи очакваната печалба, поне засега.

21-4-6kol

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили