Николай Йоргов: В бойните спортове ми харесва справянето с адреналина

Бойните спортове ме карат да се чувствам щастлив – казва Николай Йоргов, световен вицешампион по карате киокушин за 2013-а. – Много от наученото ми помага и в живота. Дават ми увереност, но и умението да се справям с адреналина.

Тази събота 28-годишният национал ще излезе във втория си мач на галавечерта по бойни спортове „Сенши” в „Арена Армеец”. Дебютът му във веригата бе впечатляващ през февруари във Варна. Тогава на таланта от Горна Оряховица му бяха необходими едва 20 секунди, за да нокаутира съперника. Но признава, че този резултат не му е рекорден. Приключвал е среща и за по-кратко време.

Зад гърба си състезателят на „Армеец” има десетки титли от престижни турнири, ставал е шампион на Япония, както и втори в света на ръкопашен бой. Освен киокушин Йоргов е тренирал бокс, кикбокс, муай-тай... „Не мога да кажа кой спорт ми харесва най-много – признава той. – Пътят на боеца е всеки ден да усъвършенства уменията си, да надгражда наученото.”

И разкрива, че имало периоди, в които е тренирал дори по 6 часа на ден. Често на арената се случва бойците да стигат до размяна на тежки удари, които завършват със сериозни травми. „Не ме плаши, част от играта е – обяснява Николай. – Колкото си по-подготвен, толкова по-малка е вероятността да получиш сериозни наранявания.”

А за боя си тази вечер Йоргов е амбициран пак да търси бърз нокаут. Въпреки че съперникът му Томас Дуве идва от школата на именития Петер Артс. Битката ще е в стил К-1 на кикбокса в категория 80 кг.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт