Николай Нанков: Държавата не се е отказала от делата за царските имоти

Държавата не се е отказала. Ако не бъде постигнато извънсъдебно решаване на казуса след 6 месеца продължаваме с делата. Това каза министър Николай Нанков в отговор на депутатски въпрос за действията на регионалното министерство по спиране на делата за т.нар. „царски имоти“.

“Депозирани са молби с искане за спиране на съдебното производство за срок от 6 месеца. Съдът не се е произнесъл по това искане, за което е необходимо съгласието на всички страни по делото“, заяви той.

„Сформирана е работна група със задача обсъждане на въпросите, свързани със собствеността на имотите. Предстои да се произнесе със становище. Най-късно в понеделник работната група ще приключи с дейността си и ще има становище. Тогава на цялата общественост ще се представи каква е визията на държавата“, обясни Николай Нанков.

„От регионалното министерство не са подавани молби за отказ от иска. Появиха се спекулации в медийното пространство заявявам категорично, че не са подавани молби“, уточни той.

Министърът поясни, че има 2 висящи съдебни производства с предмет правото на собственост върху имотите Дворец „Врана“ и Дворец „Царска Бистрица“, по които страна е регионалното министерство, с предмет признаване за установено, че българската държава е собственик на имота и присъждане на обезщетение за ползването без основание.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

 1. Почакайте още малко докато в сърцето на царя
  все още има симпатия към България.Бъдещите
  му наследници едва ли ще ви позволят беззаконието
  ви. Направихте голтаците комунисти милионери и
  сте горди с кражбите. Да има къде да търсим справедливост…

 2. Този нали много обичаше България? А и царските имоти не са на Симеончо, а на царската институция на България, т.е. на държавата. Просяк. Не стига че си заминаха с две влакови композиции богатство, а и иска още. Това са те – лакоми и с бездънно гърло.

 3. minmin,защо малчим за крадците станали милионери. Подхвърлят ти някаква залък
  нали.Тези имоти са наследствени защото са национализирани. Ако бяха на народа национализацията е излишна. Народът ли ги
  ползваше по времето комунизма?!?! Остави
  Справедливия съд на EU да реши България е
  лишена от правосъдие

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.